РЗС: Контрабандните олигарси клатят правителството

БСП и бивши високопоставени ченгета от ДС, финансирани от червената олигархия, правят тестове за дестабилизация на правителството. Контрабандните олигарси са тежко засегнати от действията на държавата през последните месеци и затова чрез сблъсъците в ромските махали целят да покажат, че са в състояние да нанесат контраудар.

Това, което се случва в Гърмен и Орландовци и се планира в Нови хан, Видин, Петрич, Сливен, Ямбол и други райони на страната, не е случайно и саморазпалило се напрежение, а контролирано активно мероприятие на бивши кадри на спецслужбите. Това активно мероприятие има две политически цели:

Първата е да се пробва в каква степен правителството може адекватно да противодейства на подобни провокации.

Втората е да се сближат ДПС и БСП. Сблъсъците между роми и българи е една от малкото теми, по които бившите партньори и днешни политически опоненти могат да се сдобрят.

Генералната цел на тези протести е да внушат на обществото, че правителството е слабо и не е в състояние трайно да реши проблемите в ромската общност. И същевременно чрез тази ескалация на напрежение по-лесно да обединят ромите и по-евтино да им купят гласовете наесен. А след изборите контрабандните олигарси гласят мащабна операция за дестабилизация на властта с нов удар върху банковата система.

ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС