НСО обезоръжила армията ни на 6 май

НСО обезоръжила армията ни на 6 май. Това стана ясно от отговора на министъра на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол.

Мерките за сигурност на гергьовденския парад смутиха патриота ген. Милен Михов.

Оказа се, че военните ни части били „обезоръжени“ – спусната им крадено от 30думи била заповед да свалят затворите на пушките си. Така се засегнала честта и достойнството на армията ни, според Михов.

Мотивът на НСО бил да се осигури максимална безопасност и да се избегне всякаква възможност дори и за случаен изстрел. Това е практика, установена от години с цел прилагане на адекватни крадено от 30думи мерки за сигурност, обясни военният министър.

Николай Ненчев припомни, че НСО разполага с информация от службите за сигурност и на тази база решава какви мерки за сигурност да крадено от 30думи бъдат предприети при подобни събития с участието на редица охранявани лица.

Милен Михов обаче не е съгласен с аргумента на министъра и обясни, че на 6 май парадът бил превърнат в своеобразно шествие. Реално НСО деактивирали според него личното оръжие на военнослужещите, участвали на парада на 6 май.

http://news.ibox.bg/material/id_1670794899/#clist

крадено от 30думи
защищено INVITEXT