Скандално : Бивш военен застреля домашно куче във Варна!

На 21.05.2015 г, бивш военен застрелва в тила от упор домашен голдън ретривър. Застрелва го като екзекуция, хваща го за врата, и с пистолет /законно притежаван/ със заглушител, екзекутира голдън ретривъра Цезар.

Сутринта, след сутрешната разходка, стопаните на Цезар се прибират и не успяват добре  да крадено от 30думи затворят вратата на дома си. Кучето, изключително кротко и социално животно с каишка на врата, излиза от вратата. Няколко минути след това, стопаните забелязват че го няма и вратата е отворена. Започват да го търсят и го намират….застрелян, в черен чувал и изхвърлен в контейнер за боклук. Свидетел е разказал, крадено от 30думи че кучето е застреляно от човек живеещ в близост, бивш военен.

Полицията е установила извършителя, но отказва повече подробности за случая. Имало е и запис на случката, явно от охранителна камера. На записа се вижда , как кучето се лута докато попадне в ръцете на екзекутора си. Няма лаене, няма крадено от 30думи агресия от страна на животното. Не е ясно дали извършителя е задържан.

Цезар, игривото и добродушно куче вече го няма. То е екзекутирано от човек, който в 8 часа сутринта се разхожда с черен найлонов чувал и зареден боен пистолет със заглушител.

 

Цезар го няма, той е екзекутиран. Дали крадено от 30думи не е късмет , че там е бил Цезар, а не някое съседско дете като седем годишния Ванко или осем годината Мими!

Едно семейство загуби верния си приятел и член на семейството си.

Един убиец намери жертвата си рано сутринта на 21 май.

 

Едно деградирало общество вече не се крадено от 30думи трогва от подобно насилие. Едни политици подминават темата за насилието над животните и за създаване на ефективна и работеща зоополиция, способна да наказва насилниците и да извършва действия които в крайна сметка да водят до ефективни присъди. Статистиката красноречиво потвърждава , че насилието над животни винаги ескалира и до насилие крадено от 30думи над хора. Както казахме , бил е Цезар сега, един весел и игрив голдън ретривър, едно мило и игриво куче….но можеше да е детето на съседа, или вашето собствено..или моето.

Това ли сме и ние , едно деградирало общество, подминаващо подобна жестока екзекуция ?

Това ли сме ние, загубили всичко крадено от 30думи човешко в нас?

Всеки , който е против насилието , който не приема подобни прояви за нормални  и приемливи, може да пише на Районна прокуратура Варна. Нека покажем, крадено от 30думи че не само не приемаме подобна жестокост, но и като едно нормално общество ще искаме и настояваме убиеца да си получи справедливо и ефективно наказание.

Призоваваме всички, които не приемат подобно насилие за нормално, да пишат на Районна прокуратура Варна.

Може да пишете на електронния адрес :

rp@vn.prb.bg

Примерно писмо:

крадено от 30думи

 

Сигнал

от : ………………………………………………

адрес:

 

Уважаеми г-н/г-жо прокурор, с настоящия сигнал ви информирам за брутален случай на насилие.

На 21.05.2015 г около 8 :00 часа във Варна ,   на улица Дрин до номер 57 , неизвестен мъж , според свидетели бивш военен, с пистолет от упор застрелва домашно куче крадено от 30думи порода голдън ретривър с каишка на врата.Същия хваща кучето за врата и от упор с пистолет със заглушител, екзекутира кучето. След като го застрелва, същото лице прикрива следите си , като вкарва трупа на кучето в черен найлонов чувал и го хвърля в контейнер за смет.

Това деяние, освен че крадено от 30думи е крайно жестоко и брутално , се явява и нарушение на Закона за защита на животните, с който изрично се забраняват проявите на жестокост към животните, в това число умишленото причиняването на смърт (Глава Първа, чл. 1, ал. 2, чл. 10, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и т.3 от крадено от 30думи ЗЗЖ).

С настоящия сигнал, от позицията си на гражданин на Република България настоявам да предприемете всички предвидени от закона мерки.

Суважение: ……………..

дата :                                                     крадено от 30думи                                                               гр………..

 

От ОВарна.бг, ще продължим да следим случая и да настояваме , виновника за демонстративната екзекуция да си крадено от 30думи получи наказанието.

П.П Ние сме общество, в което някой носи предварително чувал и пистолет със заглушител, за да застреля домашен любимец в 8 часа сутринта, в което баща убива и сварява детето си, в което насилието е ежедневие и е безмълвно подминавано от всички нас. До кога?

Екипа на Оварна крадено от 30думи изказва искрени съболезнования на стопаните на Цезар, загубили верен другар и част от семейството си.

Източник: http://ovarna.bg/featured-news/skandalno-bivsh-voenen-zastrelya-domashno-kuche-vuv-varna/

защищено INVITEXT