Скандално : Бивш военен застреля домашно куче във Варна!

На 21.05.2015 г, бивш военен застрелва в тила от упор домашен голдън ретривър. Застрелва го като екзекуция, хваща го за врата, и с пистолет /законно притежаван/ със заглушител, екзекутира голдън ретривъра Цезар.

Сутринта, след сутрешната разходка, стопаните на Цезар се прибират и не успяват добре  да затворят вратата на дома си. крадено от 30думи Кучето, изключително кротко и социално животно с каишка на врата, излиза от вратата. Няколко минути след това, стопаните забелязват че го няма и вратата е отворена. Започват да го търсят и го намират….застрелян, в черен чувал и изхвърлен в контейнер за боклук. Свидетел е разказал, че кучето е застреляно от крадено от 30думи човек живеещ в близост, бивш военен.

Полицията е установила извършителя, но отказва повече подробности за случая. Имало е и запис на случката, явно от охранителна камера. На записа се вижда , как кучето се лута докато попадне в ръцете на екзекутора си. Няма лаене, няма агресия от страна на животното. крадено от 30думи Не е ясно дали извършителя е задържан.

Цезар, игривото и добродушно куче вече го няма. То е екзекутирано от човек, който в 8 часа сутринта се разхожда с черен найлонов чувал и зареден боен пистолет със заглушител.

 

Цезар го няма, той е екзекутиран. Дали не е късмет , че крадено от 30думи там е бил Цезар, а не някое съседско дете като седем годишния Ванко или осем годината Мими!

Едно семейство загуби верния си приятел и член на семейството си.

Един убиец намери жертвата си рано сутринта на 21 май.

 

Едно деградирало общество вече не се трогва от подобно насилие. Едни крадено от 30думи политици подминават темата за насилието над животните и за създаване на ефективна и работеща зоополиция, способна да наказва насилниците и да извършва действия които в крайна сметка да водят до ефективни присъди. Статистиката красноречиво потвърждава , че насилието над животни винаги ескалира и до насилие над хора. Както казахме , крадено от 30думи бил е Цезар сега, един весел и игрив голдън ретривър, едно мило и игриво куче….но можеше да е детето на съседа, или вашето собствено..или моето.

Това ли сме и ние , едно деградирало общество, подминаващо подобна жестока екзекуция ?

Това ли сме ние, загубили всичко човешко в нас?

Всеки , крадено от 30думи който е против насилието , който не приема подобни прояви за нормални  и приемливи, може да пише на Районна прокуратура Варна. Нека покажем, че не само не приемаме подобна жестокост, но и като едно нормално общество ще искаме и настояваме убиеца да си получи справедливо и ефективно наказание.

Призоваваме всички, крадено от 30думи които не приемат подобно насилие за нормално, да пишат на Районна прокуратура Варна.

Може да пишете на електронния адрес :

rp@vn.prb.bg

Примерно писмо:

 

Сигнал

от : ………………………………………………

адрес:

 

Уважаеми г-н/г-жо прокурор, с настоящия сигнал ви информирам за брутален случай на насилие.

На 21.05.2015 г около 8 :00 часа крадено от 30думи във Варна ,   на улица Дрин до номер 57 , неизвестен мъж , според свидетели бивш военен, с пистолет от упор застрелва домашно куче порода голдън ретривър с каишка на врата.Същия хваща кучето за врата и от упор с пистолет със заглушител, екзекутира кучето. След като го застрелва, същото лице прикрива крадено от 30думи следите си , като вкарва трупа на кучето в черен найлонов чувал и го хвърля в контейнер за смет.

Това деяние, освен че е крайно жестоко и брутално , се явява и нарушение на Закона за защита на животните, с който изрично се забраняват проявите на жестокост към животните, в това крадено от 30думи число умишленото причиняването на смърт (Глава Първа, чл. 1, ал. 2, чл. 10, ал. 1 и ал. 2, т. 1 и т.3 от ЗЗЖ).

С настоящия сигнал, от позицията си на гражданин на Република България настоявам да предприемете всички предвидени от закона мерки.

Суважение: ……………..

дата :       крадено от 30думи                                                                                                     крадено от 30думи         гр………..

 

От ОВарна.бг, ще продължим да следим случая и да настояваме , виновника за демонстративната екзекуция да си получи наказанието.

П.П Ние сме общество, в което някой носи предварително чувал и пистолет със заглушител, за да застреля домашен любимец в 8 часа сутринта, в което крадено от 30думи баща убива и сварява детето си, в което насилието е ежедневие и е безмълвно подминавано от всички нас. До кога?

Екипа на Оварна изказва искрени съболезнования на стопаните на Цезар, загубили верен другар и част от семейството си.

Източник: http://ovarna.bg/featured-news/skandalno-bivsh-voenen-zastrelya-domashno-kuche-vuv-varna/

защищено INVITEXT