Бебетата – нашата боксова круша

Гледах видеозаписа от зловещата нощ, в която акушерката изтезава малката невинна душичка. И съм сигурна – тази жена е не просто превъртял изрод и садист, тя просто така си работи. Така работят голяма част от българите – с омраза. В действията на акушерката, документирани от записа, няма истеричност, има по-скоро методичност.

Отива до плачещото бебенце и започва да го налага с юмруци. Със сигурност го е правила и друг път, с други бебета. Това е нейният начин да ги приспи – зашеметява ги с удар, за да не плачат и да не й пречат.

Ако й беше за първи път, след първата доза удари щеше да има някакво изтрезняване и паника в по-следващ момент – щеше да започне да се суети около бебето, да провери дали диша.

Нямаше такова нещо във видеозаписа. Би било добре да се провери какво е здравословното състояние на всички деца, родени по време на нейни дежурство през годините. Вероятно някои от тези деца заекват, имат двигателни или други проблеми.


И не е вярно, че акушерката е била грижовна към другите, неплачещи бебета. Вижте записа – тя не ги повива, тя старателно наглася завивките така, че шишетата с бибероните да могат да се закрепят в посока устенцата на бебетата – като се събудят, да лапнат бибероните и да не плачат. Да не й създават излишна работа.

А този номер с шишетата е изключително опасен при новородени – така те могат да се задушат с течността.

И стига, моля ви, стига с този burn out. В този случай не става дума за емоционално прегаряне.

Става дума за изродщина и за едно наше българско отношение към работата. Не случайно съседите и колегите й повтарят колко добър човек била тя. Защото и те са като нея. Мразят работата си. И използват материала, с който работят за боксова круша.

Затова бият кончетата, които теглят каруците и псуват, докато месят хляб. Затова не произвеждаме нищо.

Новородените са боксовата круша на този изрод, акушерката. И не я оправдавайте, моля ви.

Някакъв психолог тази сутрин по Нова каза, че колежките на акушерката сигурно тайно я разбират и й съчувстват – плачът на бебетата бил сред най-изнервящите звуци.

Като е била толкова изтощена, да напусне, по дяволите, а не да си чака заплатата, рушвета, кутиите с бонбони…

Ако майката на Никол я беше подкупила с 20 лева преди дежурството, акушерката сигурно щеше да пощади бебенцето. Това бебенце. Но не и следващото.

Пепа Витанова,  ФБ