TTIP – любимата играчка на свръхбогатите

Споразумения от сорта на Трансатлантическото партньорство са съвсем естествен резултат от световното политико-икономическо развитие през последните няколко десетилетия и по-специално от т.нар. глобализация.

На нас, обикновените граждани, тази глобализация ни бива представяна като нещо прекрасно, като невероятна възможност, открила се пред ВСИЧКИ хора на света да пътуват, където поискат, крадено от 30думи да работят, където и каквото поискат, да печелят все повече и повече.

В рекламните брошурки за идиоти, озаглавени „Чудесата на глобализацията“, нещата се развиват горе-долу по следния начин. Събуждате се една сутрин в София с прозрението, че средата, в която пребивавате дълго време, вече ви е тясна, че ужасно ви крадено от 30думи пречи да се развивате личностно и професионално.

За да дадете тласък на развитието си, решавате да отидете на работа в Париж, Виена, Ню Йорк, Монреал или Канбера. Речено-сторено. Осъществявате желанието си, започвате несравнимо по-хубава и по-добре платена работа на някое от горепосочените места, чувствате се личностно и професионално удовлетворени и крадено от 30думи всичко това благодарение на глобализацията.

Само че за да работи  гробализацията, продължава рекламната брошурка за идиоти, и за да можем всички ние да се възползваме от нейните чудеса, трябва да се съгласим да приемем няколко съвсем простички неща, като Трансатлантическото споразумение, например.

Тоест, трябва да се съгласим мултинационалните компании крадено от 30думи да ни хранят с ГМО, да дупчат земите ни за шистов газ и да осъждат държавите ни всеки път, когато те си позволят да въведат някакви закони, които да защитават обикновените хора, а не печалбите на корпорациите.
Съгласим ли се с тези елементарни нещица, върху нас ще се излива непрекъснато крадено от 30думи рогът на изобилието. Поне така твърдят защитниците на TTIP. Така. Хайде сега да напуснем полето на иронията и да поговорим сериозно.
Повече: http://bnr.bg/post/100547051/ttip-lubimata-igrachka-na-svrahbogatite
защищено INVITEXT