Фейсбук изригна: Плевнелиев ни подмина за Великден!

Социалната мрежа е възмутена от поредния гаф на държавния глава

Фейсбук бе залят от негативни коментари по адрес на президентското мълчание на Великден. Хората се гневят и напомнят, че Росен Плевнелиев е поздравил мюсюлманите за Курбан Байрям миналата есен. За слабостта му към Ифтара също помним, благодарение на скандала с недопускането на българските медии. Плевнелиев не пропусна да влезе и  в синагогата за еврейската Ханука в средата на декември миналата година, когато отправи поздрав за празника.

За Великден обаче само се показа по телевизията, залепен досами главата на патриарха, за да го заснемат камерите, докато Неофит отправя Великденски поздрав. Физиономията на Плевнелиев до патриарха накара немалко православни да хванат дистанционното и да сменят канала.

Сред най-възмутените критици в социалната мрежа се показа Емил Кошлуков, който направо произнася присъдата: „Този човек е удивително глупав“. Повечето коментари са на хора, които се чувстват обидени от поведението на президента на държавата, но има и такива, които смятат, че е достатъчно да е присъствал в храм-паметника „Ал. Невски“ и се впускат да спорят в негова защита.

Picture(13)

„По Конституцията религиозните институции са отделени от държавата, от което следва, че президентът  не бива да се меси изобщо в религиозните дела на страната (били те християнски, мюсюлмански“, пише Даниел Милер. Радослав Топузанов го отрязва: „Стига сме ми цитирали точки и алинейки-факт е,че поздрави мюсюлманите, а православните …не…“.

Доминира позицията, че след като официалната религия е православието, то е следвало президентът да поздрави сънародниците си и за това отговорност носят калпавите му съветници, че не са му дали акъл навреме.

– See more at: http://kanal3.bg/news/comments/4766-%D0%A4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0:-%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0%B5%D0%BD#sthash.njYQJywE.XnPDcOWI.dpuf