А. Семов: Държавата ни е с най-бързо изчезващото население в света

Ние сме държавата с най-бързо изчезващото население на света и държавата с най-бързо намаляващ дял на населението, което носи националната идентичност, българското население, предупреди доц. Атанас Семов, преподавател в Софийския университет.
Обезлюдяването, циганизацията и ислямизацията са вихрено протичащи процеси с невиждана в историята скорост и неразбирането и подценяването на тези процеси ни обричат те да се развият още по-бързо и в рамките на няколко десетилетия, да доведат до изчезването на българската национална държава. Това не е преувеличено твърдение и далеч не е само мое твърдение. То изисква един много по-различен поглед към политическото, към управленското, към държавното изобщо от този, който предполага един или друг вот тук или там или на национално равнище, каза доц. Семов пред БНР.

 

Става дума за необходимост от много ясно формулиране на огромните ценностни проблеми на България и необходимостта от радикалното им решаване. Това, което видяхме по време на изборите в Сърница, беше само огромният интерес на ГЕРБ и ДПС взаимно да се утвърдят като основни противници в политическия живот на България, допълни Семов.

http://frognews.bg