Велизар Енчев сформира Движение за радикална промяна на 4 и 5 април

Движение за радикална промяна ще се сформира на 4 и 5 април в Арбанаси. Надявам се да се превърне в партия. Това каза пред Нова телевизия независимият депутат Велизар Енчев.

Тръгваме с Движение за радикална промяна, то наистина е радикално и копира в много отношения поведението на СИРИЗА. Време е да кажем не на тази политическа система, на тази парламентарна конфигурация, която измами, с малки изключения всички, български граждани, подчерта Енчев. Той добави, че новата партия няма да има лидерско начало. „Ще има колективно ръководство, колективно вземане на решенията. Няколко млади хора ще се опитаме да наложим“, съобщи Енчев. Ние сме хора от народа, не сме от тази престъпна олигархия, увери Енчев и каза, че движението е социално, не е ляво. „Но много от неговите социални послания са леви“, допълни депутатът.

Той обясни, че една от основните точки, по които ще работи новото движение, ще е радикална борба с бедността. „Първите два закона на СИРИЗА за последните 2 дни, това е Законът срещу бедността, който изискват революционна борба срещу олигарсите. Ние ще направим това. Първа точка – няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оставка“, подчерта Енчев. Какво направиха АБВ и ПФ, точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели, каза Енчев.

Той бе категоричен, че в България трябва да се въведе скандинавско облагане на доходите – хората с доходи над 1 млн. лева да се облагат със 70%. Не може да има толкова богати хора, а толкова малко да се облагат, добави още Енчев.

БГНЕС