Евгений Михайлов: ДПС е създадено като проект на ДС и на БКП

Етническият мир е един болезнен въпрос, който 25 години като че ли не може да се реши, защото като че ли има липса на памет – от една страна, а от друга – липса на желание да се постъпи почтено.

Това каза за предаването „Конструкция“ по „Хоризонт“ режисьорът и политик крадено от 30думи Евгений Михайлов.

В началото на т. нар. „преход“ тръгна легендата, че ДПС и Ахмед Доган са гаранти на етническия мир и на българския етнически модел и благодарение на тях в България не е станало това, което е станало в Босна и в Косово. Това, ако се разгледа серизоно, означава, крадено от 30думи че тази партия и това ръководство на ДПС управлява емоциите и поведението на един етнос. Тогава тази партия би трябвало да е етническа, ако сама признава, че благодарение на нея се командва този етнос. Ако е етническа, би трябвало да се забрани, защото българската Конституция не позволява.

ДПС е създадено крадено от 30думи в началото на 1990 година като проект на ДС и на БКП и тогавашния министър-председател Андрей Луканов, коментира Михайлов. От затворите са  били освободени основателите на ДПС, включително Меди Доганов (Ахмед Доган), а по-късно всички те са се оказали агенти на ДС, припомни Михайлов.  Българските турци, които са се борили крадено от 30думи срещу възродителния процес, са били освободени от затвора едва през юни.

Българските турци или българските мюсюлмани, до 1994 година, в мнозинството си гласуваха за СДС. Аз съм водил няколко предизборни кампании, обиколил съм цялата страна, бил съм народен представител. През 1996 година, с кандидат- президента Петър Стоянов, на вътрешните избори крадено от 30думи в села и градове, в които преобладаваха български мюсюлмани, имаше 78% гласували за Петър Стоятов срещу Желю Желев, който тогава беше подкрепен от ДПС и от Ахмед Доган.

В момента се говори за модела „Кой“, за Пеевски, за мафия, но се избягва да се спомене като че ли, че зад крадено от 30думи този  ужким модел и зад ДПС седят интересите на Държавна сигурност, на КГБ, на Кремъл и те командват чрез този етнически коз политиката в България.

Част от демагогията е, че Реформаторския блок свежда въпроса кой управлява икономиката, банките и медиите до една или две личности, смята Михайлов:

До ден днешен крадено от 30думи никой не повдига въпроса за лустрацията. България остава единствената страна, в която няма приет закон за лустрацията от всички бивши социалистически страни. До ден днешен никой не търси възмездие и наказание на престъпленията на комунистическия режим, който е обявен за престъпен. Парадоксалното е, че точно преди година движение „22 септември“ крадено от 30думи предложихме законопроект, който ГЕРБ внесе тогава в НС, за отмяна давността на престъпленията на комунистическия режим. Този законопроект не беше подкрепен и не беше инизиран от ДПС. Дори в края на предишното Народно събрание на два пъти депутати от ДПС осуетиха наличието на кворум в залата и този закон не крадено от 30думи можа да мине. Цинизмът е, че сега, при започването на новото НС, парламентарната група на ДПС внася същия законопроект от тяхно име и претендира да се приеме.

На 5 март са се навършили 25 години от приемането на законопроекта за връщането на имената на българските турци. Годишнината не е отбелязана, крадено от 30думи но от 2 месеца има законодателна инициатива за законопроект за същото, но без съдебни процедури, коментира Михайлов Той припомни, че културните дейци и интелектуалците са се обявили против Възродителния процес далеч преди да бъде създадено ДПС:

Не беше ли Ахмед Доган, който на 5 март 1990 г, заедно с Гиньо крадено от 30думи Ганев и Андрей Луканов излязоха пред НС, пред множеството събрани български турци, български мюсюлмани и ги излъгаха, че се приема закон, който до 6 месеца ще върне имената. Самият Доган призова хората да се разотидат.

1991 – 1992 година БСП поиска забраната на ДПС. После ДПС поиска забраната на БСП. крадено от 30думи Въпреки това, за 25 години на три пъти има съвместно управление на БСП и ДПС.

 

http://bnr.bg/post/100533183/evgenii-mihailov-dps-e-sazdadeno-kato-proekt-na-ds-i-na-bkp

защищено INVITEXT