Велизар Енчев готви СИРИЗА по български

Партия на протеста създава независимият депутат Велизар Енчев, който гостува в предаването „Оригиналът“ по TV7. В нея ще бъдат поканени интелектуалците, които в момента са натикани в ъгъла на живота и от тях нищо не зависи.

Новото движение ще има за цел да извърши социални промени у нас и да хуманизира сегашния обществен ред, като ще предложи на българите социална грижа. Това няма да е копие на СИРИЗА, но ще се копират добрите идеи от нея, заяви Енчев.

До месец той ще покани известни интелектуалци както от София, така и от страната, за разговор по основните проблеми. Сред чаканите гости на форума са журналисти и експерти като Минчо Христов, Стела Банкова, Тома Томов, Димитри Иванов, Валери Найденов. Това няма да бъде учредително събрание, допълни гостът.

Той заяви, че парламентът ще подкрепи предложението за нов дълг от 16 млрд. лв. и посочи, че вече се водят преговори. Патриотичният фронт със сигурност ще гласува „за“, тъй като управляващите не са сигурни в АБВ, вече се сондира мнение с БДЦ, каза още Енчев.

Енчев обаче иска да получи информация от министъра на финансите за 74-мата български клиенти, които имат милиони в швейцарски клон на британска банка. Оказва се, че в нейния офис в момента се правят обиски, а именно тя е посочена като един от гарантите на заема.

Източник