130 км. нови магистрали обеща Павлова до края на 2015 г.

Със 130 км нови магистрали в страната ни ще се похвали в края на годината кабинетът „Борисов 2“. Тази добра новина за премиера Бойко Борисов обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която също като вицепремиерите реши във фаталния петък 13-ти да отчете първите сто дни работа.

И с поглед към магистралите, регионалният министър заяви, че през тези сто дни България е започнала отново да работи по своите големи инфраструктурни проекти.
„Те бяха или замразени, или сложени на трупчета, което е безотговорно и недопустимо“, коментира Павлова.

Закъснялото с повече от една година строителство на магистрала „Марица“ ще приключи най-късно в края на октомври, като първият участък от нея ще бъде пуснат още през лятото, стана ясно още от думите на министъра на регионалното развитие.

Отново в края на октомври трябва да е готов и Лот 2 по автомагистрала „Струма“ – Дупница-Благоевград.
Заварихме и Лот 4 Сандански – Кулата, който трябваше да е готов през ноември, а ние тогава го заварихме на 50% изпълнение, без нито една машина и нито един работник на пътя“, отбеляза регионалният министър и се зарече, че на 1 август този участък ще бъде завършен.

Магистрала „Хемус“ – много се говори за нея, но малко се направи“, обърна поглед и на там Павлова, като обеща, че участъкът от Шумен до Белокопитово ще бъде завършен до лятото.

„До края на годината още 380 км пътища от републиканската пътна ще бъдат ремонтирани. Ще имаме и 130 км нови завършени магистрали до края на годината“, обеща министър Павлова.

http://news.ibox.bg/news/id_1630245509