Всеки втори човек ще заболее от рак

Един на всеки двама души ще развива рак в някакъв момент от живота си, сочат нови данни.

От британския Cancer Research UK прогнозират, че Великобритания може да се изправи пред криза, ако британската здравна каса не планира необходимите стъпки.

Новината съвпада със Световния ден крадено от 30думи на рака, който има за цел да предприеме положителен и активен подход към борбата с рака.

Новите данни, които заменят предишните, при които един на всеки трима е заболявал от рак, са най-точната прогноза до момента, като те са публикувани в British Journal of Cancer.

Cancer Research UK обяви, че крадено от 30думи подчертава спешната необходимост от укрепване на общественото здравеопазване и да се подобрят услугите, предоставяни от британската здравна каса, така че те да могат да се справят с все по-нарастващото и застаряващо население, както и с повишаващите се искания за по-добра диагностика, лечение и ранно диагностициране.

крадено от 30думи

Превенцията също трябва да играе роля в усилията, необходими за намаляване на въздействието на болестта през следващите десетилетия, като трябва да е ясно, че „никога няма да има един-единствен магически куршум“, за да крадено от 30думи се излекуват всички ракови заболявания.

Освен това възрастта е най-големият рисков фактор за повечето форми на заболяването.

Оцелелите след заболяване от рак във Великобритания са се удвоили през последните 40 години, като около половината от пациентите сега оцеляват повече от 10 години след като са заболели.

Но след като повече крадено от 30думи хора печелят от подобреното здравеопазване и след като продължителността на живота ще продължи да нараства, се очаква да нарасне и броят на раково болните.

http://news.ibox.bg/news/id_1690026360

крадено от 30думи
защищено INVITEXT