Пол Крейг Робъртс: „Ограбените“ от Запада страни може да се обърнат към БРИКС

Ако Гърция се отвърне от западните финансови институции, нейният пример може да последват и други страни, „ограбени“ от Запада, заяви в интервю за Кing World News US политическият и икономически активист Пол Крейг Робъртс.

Според Робъртс, Новата банка за развитие, създадена от страните от БРИКС, крадено от 30думи може да помогне на Гърция в областта на обслужването на дълга. Развитието на събитията в Гърция следят отблизо страни като Испания, Италия, Ирландия и Португалия, счита анализаторът.

„Ако крадено от 30думи тези страни разберат, че Европа няма намерение да изглади трудностите, натрапени им в рамките на режима за икономии, те ще се обърнат към Русия, Китай и Индия – държавите от БРИКС“, – предполага Робъртс.

„В такув случай тези страни също се обърнат гръб на Германия, Вашингтон и Международния валутен фонд, крадено от 30думи които им налагат лишения и ги ограбват, – казва анализаторът. В резултат може да настъпи истинска катастрофа, ако Западът се окаже толкова глупав и арогантен, че да не направи отстъпки. Това ще означава разпадането на Европейския съюз и НАТО. „

защищено INVITEXT