Рубини : Ключовите думи през 2015 г. ще са разделение, неравенство и нестабилност

Както се знае, ръководителят на консултантската фирма Eurasia Group Иън Бремер и основателят на експертния център  Roubini Global Economics Нуриел Рубини са признати световни експерти в областта на политическия риск. Във вторник те направиха ежегодната си прогноза за това от какво да се опасяваме крадено от 30думи на геополитическия и икономически пейзаж през 2015 г.

Представени са 5 основни изводи от това, което те казаха пред заместник-главния редактор на Time  Р. Форухар.

Подценява се руската заплаха като основен политически риск, особено за Европа

Според Бремер, има голяма вероятност, че в резултат на падането на цените на петрола крадено от 30думи и нарастващите проблеми в икономиката на Русия, Путин ще стане по-опасен и непредвидим. Различията между САЩ и ЕС по отношение на Путин и Русия показват, че има пукнатина в трансатлантическите отношения.

В известен смисъл, Америка е все по-изолирана

САЩ се  отделят от останалата част на света икономически и политически. Според крадено от 30думи Рубини, единственият светъл лъч на икономическата карта  тази година в световен мащаб е Америка, която показва стабилно възстановяване. От друга страна,  се чувства как  САЩ и политически се отделят от другите страни, което демонстрира отсъствието на Барак Обама в Париж срещу тероризма митинга.

Според Бремер, подобни аргументи са погрешни. САЩ  крадено от 30думи демонстрират своята сила чрез всички видове оръжейни арсенали (както безпилотни самолети, така и икономически мерки), което позволява на Вашингтон да действа самостоятелно. Отсъствието на Обама по време на срещата в Париж Бремер смята, че е по- скоро грубо PR гаф,  отколкото целенасочено действие.

Ниските цени на петрола няма да продължат крадено от 30думи вечно

И Рубини и Бремер вярват за погрешно общоприетото мнение, че Саудитска Арабия не намалява производството и реализира натиск върху цените, за да навреди на Русия и Иран. крадено от 30думи „Всичко е въпрос на икономика,“ – казва Рубини. Според него, Саудитска Арабия просто се опитва да избута  конкурентите от пазара (включително шистовия петрол в САЩ), за да увеличи своя пазарен дял.

Китай остава голяма загадка

Икономическият растеж на  Китай несъмнено се забавя. Но не говори ли укрепването на властта на крадено от 30думи Си Цзинпин, че в страната предстоят пазарни реформи, безпрецедентни от времето на  Дън Сяопин? Или е по-скоро знак, че Китай се е върнал в мрачните дни на Мао Цзедун, когато несъгласието можеше да доведе до затвор? Бремер се надява, че Китай ще направи пробив в посока на подкрепа за малкия крадено от 30думи бизнес и социалната стабилност. Рубини не е толкова оптимистичен, вярвайки, че икономическият модел на страната все още се основава на евтина работна ръка и евтин капитал. И двамата експерти са съгласни, че 2015 г. ще бъде повратна точка за Китай.

Рубини : Ключовите думи през 2015 г. ще са  разделение,  крадено от 30думи неравенство и нестабилност

И в политиката, и в икономиката се  разрушават  старите съюзи и се формират  нови такива. Религиозните конфликти в Близкия изток и Северна Африка ще се влошат, а след това ще започнат да затихват. Европа се движи към страховита  дефлационна дългова спирала,  която ще събуди ултрадесните сили (обърнете крадено от 30думи внимание на нарастващата популярност на Марин Льо Пен във Франция). Забавянето в Китай и спада в цените на петрола ще взривят геополитическия пейзаж.

Пазарите ще бъдат непредсказуеми тази година, така че затегнете коланите.

nepoznato.energetika-bg.com

защищено INVITEXT