При задължително гласуване да има квадратче „вот против всеки”

Котиралата се днес от страна на ГЕРБ идея за задължително гласуване намери интригуващ ответ от страна на левицата. Червената депутата Мая Манолова предложи в бюлетината да се направи квадратче „вот против всеки”.

Ние имаме ясна позиция и сме „за” това гражданите да се произнесат искат крадено от 30думи или не задължително гласуване в Изборния кодекс, т.е. първо да се проведе референдум, след това да се направят съответните промени в Конституцията и законодателството.
Такава промяна не може да се направи сама за себе си – ако ще задължаваш хората, ще ги санкционираш, ако не гласуват, трябва да създадеш възможности крадено от 30думи да могат да упражнят това свое право, т.е. да се направят сериозни промени в избирателните списъци, разви тезата си социалистката в кулоарите на Народното събрание.

Аз лично ще крадено от 30думи предложа, ако има задължително гласуване, да има квадратче „вот против всички”, защото така ще бъде по-коректно към българския избирател, ако не харесва нищо от това, което се предлага на политическия пазар, даде тя иновативно предложение. Запитана какво ще стане, ако този антивот надделее, Манолова призна, че тази идея трябва да крадено от 30думи бъде детайлно обсъдена, но това ще е най-добрата оценка за качеството на политическите партии и на елита.

Ние сме против електронното гласуване по интернет, то крие много опасности за тайната на вота и за контролирането му. Против сме в референдума да има въпроси, които не могат да бъдат обезпечени с крадено от 30думи гарантиране вота на гражданите, все пак даде негативна оценка социалистката.

http://news.ibox.bg/news/id_1614370502

защищено INVITEXT