САЩ планират да оставят свои танкове и у нас

0,,15957467_303,00Американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения, съобщи Франс прес, като цитира главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в крадено от 30думи Европа ген. Бен Ходжес.

Генералът в скоро време ще направи препоръки относно разпределението на бронираната техника.

„Ще разгледам няколко опции, като например разпределяне на оборудването на малки партиди, за батальон или за рота, може би из балтийските страни, Полша, Румъния или България“,каза генералът, цитиран от Франс прес.

крадено от 30думи

Освен бронираните машини ще бъдат изпратени и сухопътни войски за няколко месеца. Те ще участват в съвместни учения в посочените страни.

„Военнослужещите ще участват в ученията, след което ще се върнат, крадено от 30думи а техниката ще остане там на място“, поясни Ходжес.

Той добави, че това решение е много по-икономично, защото при всяко учение танковете и бронираната техника няма да се транспортират през Атлантическия океан. 

Този проект е част от операция „Атлантическа решителност“, чиято цел е да успокои балтийските страни и Полша, притеснени крадено от 30думи от действията на Русия в Украйна, коментира АФП.

Източник: БТА, БГНЕС
защищено INVITEXT

Add Comment