Левият Калфин ще работи за вдигане на пенсионната възраст

kalfinПо Нова ТВ Калфин потвърди прогнозите за увеличение на пенсиите в порядъка на 7 лева. Относно възрастта за пенсиониране, социалният министър обясни, че амбициите му са с максимално съгласие дългосрочната пенсионна реформа да бъде уточнена.

 

„Моето виждане е, че възрастта за пенсиониране ще бъде крадено от 30думи съобразена с демографските и социално-икономически характеристики на държавата, което включва продължителност на живота, възможностите на социалната система и други”, поясни Ивайло Калфин.

 

„Пенсионната система е солидарна. Ако искаме възрастта за пенсиониране да се изтегли по-рано, това означава да се увеличи тежестта, особено при демографската характеристика в България”, допълни Калфин.

крадено от 30думи

 

По думите му осигуровките трябва да се увеличат в дългосрочен план, тъй като през последните години постоянно намаляват.

 

Относно минималната работна заплата, социалният министър заяви, че крадено от 30думи доходите трябва да се увеличат, за да се оживи икономиката. По повод предложението на Йордан Христосков тя да стане 400 лева, Калфин коментира, че на този етап няма как да отговори дали това увеличение е възможно.

 

Периодът на майчинство е добър  в България. Що се отнася до майчинските, няма крадено от 30думи как да предположа нещо, което не е обсъждано с финансовия министър”, обясни Ивайло Калфин.

 

„Поели сме ангажимента, че усилено ще помагаме на семействата, които имат повече деца. Само 25% от хората са готови да имат повече от едно дете. Именно заради това те трябва да бъдат подпомагани активно”, поясни крадено от 30думи социалният министър.

http://novanews.bg 

защищено INVITEXT

Add Comment