ВМРО предлагат тест за наркотици и психотест за депутатите

marihuanaЮлиан Ангелов, секретар на парламентарната група на ВМРО, внесе предложение депутатите да бъдат подлагани на тест за наркотици и психотест и това да влезе като промяна в правилника на Народното събрание.

 

„Идеята е да има морална санкция, ако има такива народни представители, които използват крадено от 30думи наркотици или имат психически проблеми”, обясни в „Здравей, България” Ангелов. Според него това не е нарушаване на техните права.

 

„Българският парламент трябва да изчисти морално образа си”, смята Юлиан Ангелов. Той заяви, че ще предложи на всички от партията си да се подложат на подобен тест, за да докажат, крадено от 30думи че са чисти.

 

„Важно е да има дебат по тази тема. За първи път съм народен представител и не искам да бъда слаган под общ знаменател с всички останали”, защити тезата си Ангелов.

 

„Напълно разбирам това искане, защото за целия този период на преход образът на депутатите е много лош. Когато един човек вече е избран, е късно да го санкционираме. Психотестът обаче не е тест, с който може да се налага морална санкция. Отговорността за крадено от 30думи това какви хора влизат в парламента, носят самите партии. Те би трябвало да изработят вътрешен механизъм, с който да оценяват хората. Това не може да влезе в законодателството, защото обикновено е норматив, който изработва като вътрешен механизъм всяка отделна партия”, обясни политическият психолог Антоанета Христова.

 

„В историята на политическите лидери крадено от 30думи има много хора, които са гранични случаи – те се намират на границата между нормата и патологията. Политиката привлича хора, които имат прояви с въпрос по отношение на общата норма. Въпросът е как това може да бъде използвано полезно и кой е ключът, който превръща тяхното поведение в асоциално срещу крадено от 30думи нас самите. Това е и големият въпрос на нашата наука”, коментира още психологът.

 novanews.bg 

защищено INVITEXT

Add Comment