Die Presse: Все повече са доказателствата за мрачното бъдеще на икономиката на ЕС

EUНеотдавнашният спад на пазара, както и отслабването на Германия, главната икономика в еврозоната – са само някои от факторите, които доказват, че обещаният от експертите за тази година растеж   в близко бъдеще не се очаква, пише Die Presse.

Вместо икономически растеж, еврозоната е в  крадено от 30думи рецесия, и има все повече доказателства, че това ще доведе до рецесия и стагнация в цяла Европа, пише австрийският вестник Die Presse.

Един от тези признаци Die Presse счита неотдавнашния срив на фондовата борса: Спадът на германския  фондов индекс  DAX с 16 процента, австрийския ATX с повече от една четвърт,  крадено от 30думи свидетелстват за „дълбоки проблеми“, като се има предвид факта, че рецесията все още не е приключила, пише австрийският вестник.

Мрачните  прогнози се потвърждават и от други фактори: компаниите крадено от 30думи инвестират твърде малко, въпреки благоприятните кредити, цените на суровините падат поради липса на търсене, някои страни от ЕС са изпаднали в ужасна дефлация,  в периферията на Съюза – по-специално Гърция – отново набира обороти дълговата криза, а  Германия, който се смята за основна икономическа сила в Европа, е „изчерпана“.

Въз крадено от 30думи основа на тези данни Die Presse заключава, че   значителен икономически растеж няма да има до 2016. г. Преди това експертите прогнозираха икономически растеж през 2014 г.

Европа все още не може да се избави от  последиците от икономическата криза през 2008 г., дълговата криза не е решена, банковият сектор не крадено от 30думи е възстановен, структурните  икономически реформи са на заден план, и при такива обстоятелства, ЕЦБ може само да омекоти удара, но не и да го предотврати , счита Die Presse.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment