Във Великобритания закриват последната тютюнева фабрика

pic_6e5ba13332e897b09064ecc0b2a27181Във Великобритания ще  бъде закрита последната тютюнева фабрика. Japan Tobacco International (JTI) ще прехвърли производството си от Северна Ирландия в  Полша и Румъния, пише The Financial Times.

Заводът в  графство Антрим ще бъде закрит в  периода 2016-2018 г. В момента компанията води преговори с персонала и синдикатите, тъй като ще бъдат съкратени  1100 души. JTI едновременно обяви плановете си да затвори и  фабриките си за тютюн в Белгия и Германия.

Ръководството на компанията отказа да разкрие финансовите параметри на решението си, но посочва, че причината за закриването на фабриката е трудната икономическа ситуация, натискът от регулаторните и данъчните органи, както и увеличението на фалшиви тютюневи изделия.

Предпоследната тютюнева фабрика в Обединеното кралство бе затворена през април 2014 година. Тя се намираше в Нотингам и принадлежеше на Imperial Tobacco.

Според Световната здравна организация, през последните 10 години  забраната за пушене на обществени места, ограниченията върху рекламата и други мерки,  са намалили броя на пушачите в Европа от 40 на  28 процента. Въпреки това, лечението на заболявания, причинени от тютюнопушенето струва на ЕС около 34 милиарда долара на година. В 28-те страни от ЕС всяка година около 700 000 души умират от заболявания, свързани с тютюнопушенето.

Japan Tobacco International, която е част от групата компании Japan Tobacco, е  един от водещите производители на тютюневи изделия. Tютюневи продукти на JTI се продават в над 120 страни, офиси има в 95 страни с около 27 000 служители. Фирмата произвежда световно известните марки: Winston, Mild Seven, Camel, Sobranie, Glamour и LD.

New Portal

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *