DW: В Европа се увеличава социалната несправедливост

0,,17350157_303,00В резултат на дълговата криза в еврозоната през последните години се е увеличило социално-политическото напрежение. Това е заключението на проучване, проведено от името на германската фондация Бертелсман. Въпреки факта, че неотдавнашната икономическа ситуация в ЕС се стабилизира до известна степен, мащабите на социалната несправедливост в голяма част от европейските страни са се увеличили, съобщиха днес експерти, цитирани от DW.

Авторите на изследването заключават, че най-проблемна e ситуацията в южноевропейските страни. Те не са  успели  да разпределят справедливо тежестта на борбата срещу дълговата криза сред различни групи от населението, се казва в доклада. В класацията на страните по индекса на социална справедливост на последно място е Гърция. В края на списъка са също така Италия, Испания и Португалия.

А в най-благоприятното положение е северната част на Европа – в Швеция, Финландия, Дания и Холандия. Германия е на седма позиция, Франция – 11-та, Великобритания – на 13, отбелязва агенция Reuters.

http://bg.checkonline4you.com/dw-v-evropa-se-uvelichava-sotsialnata-nespravedlivost/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *