Джамбазки пита Могерини за Сърбия и Турция

Federica_Mogherini_daticameraЗапитване относно процедурата по присъединяване на Република Сърбия и Република Турция към европейското семейство отправи заместник-председателят на ВМРО, български представител в Европейския парламент  и член на Комисията по външна политика и сигурност Ангел Джамбазки. То е адресирано към избрания преди дни върховен комисар по външна крадено от 30думи политика на Европейския съюз Федерика Могерини.

В официалното си обръщение Джамбазки настоява за изясняване и обявяване публично политиките, които тя ще следва по отношение на някои сериозни проблемни въпроси относно Сърбия и Турция.

Джамбазки отправя към Могерини и два важни въпроса – наясно ли е с проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини, както и дали е допустимо преговорният процес със Сърбия да продължава, докато са налице подобни явни, системни безнаказани нарушения на човешките права на българите там.

крадено от 30думи

По отношение на членството на Турция Джамбазки е запознал както Комисията по външна политика и сигурност към ЕП, така и върховния представител по външната политика с негативите около турското еврочленство.

Турция е пример за системното нарушаване на човешките права, нещо повече – тя се превърна в рупор на ислямизма и крадено от 30думи в крепител на онези ислямистки идеологии, които желаят унищожение на Европа и християнската култура, коментира Джамбазки след заседание на Комисията по външна политика и сигурност към ЕП.

 
ВМРО - Българско национално движение
защищено INVITEXT

Add Comment