Джамбазки пита Могерини за Сърбия и Турция

Federica_Mogherini_daticameraЗапитване относно процедурата по присъединяване на Република Сърбия и Република Турция към европейското семейство отправи заместник-председателят на ВМРО, български представител в Европейския парламент  и член на Комисията по външна политика и сигурност Ангел Джамбазки. То е адресирано към избрания преди дни върховен комисар по външна политика на Европейския съюз Федерика крадено от 30думи Могерини.

В официалното си обръщение Джамбазки настоява за изясняване и обявяване публично политиките, които тя ще следва по отношение на някои сериозни проблемни въпроси относно Сърбия и Турция.

Джамбазки отправя към Могерини и два важни въпроса – наясно ли е с проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини, както и крадено от 30думи дали е допустимо преговорният процес със Сърбия да продължава, докато са налице подобни явни, системни безнаказани нарушения на човешките права на българите там.

По отношение на членството на Турция Джамбазки е запознал както Комисията по външна политика и сигурност към ЕП, така и върховния представител по външната политика с негативите крадено от 30думи около турското еврочленство.

Турция е пример за системното нарушаване на човешките права, нещо повече – тя се превърна в рупор на ислямизма и в крепител на онези ислямистки идеологии, които желаят унищожение на Европа и християнската култура, коментира Джамбазки след заседание на Комисията по външна политика и сигурност към ЕП.

крадено от 30думи
 
ВМРО - Българско национално движение
защищено INVITEXT

Add Comment