Диетата може да причини психическо заболяване

diety-mogut-stat-prichinoj-psi_pr3ax_1316000000000000000000000000000000000000036Учени от университета на Флорида са установили, че колкото по-рано една жена прибегне към диетите, толкова по-голям е шанса да си навлече психическо заболяване в следствие на патологично разстройство в храненето. Специалистите са установили случаи, когато диетата води и до алкохолизъм – пише The Daily Mal.

В настоящото изследване били използвани материали, събрани при анализ от 1340 жени на диета. Повечето момичета, както се оказва прибегнали към диета заради социалния натиск. Без значение от възрастта.

Популярността на различните диети прогресивно расте. Ако преди момичетата са започвали да мислят за теглото си след 26 , то сега ограниченията в храненето започват в съвсем ранна възраст. Професор Памела Кил смята, че първите последствия от диетите се проявяват  10 години  след завършване на колежа. Отбелязва се, че негативния ефект се поддържа за дълъг период от време.

Неправилното хранене (както прекаленото така и недостатъчното) влияе негативно върху здравето на човека. Случаи в които храната се превръща в причина за физическа или психическа патология не са необичайни. Лекарите съветват да си изградите рационален режим на хранене. Диетите по правило дават краткосрочни резултати и се явяват сериозно изпитание за организма. Ако игнорирате дългосрочно потребностите на своето тяло, може да си навлечете опасни хронични заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *