Работохолизмът може да доведе до алкохолизъм

306d64a0263bb0c758af33de01024b4cАко човек по природа е работохолик, съществува риск в бъдеще да се превърне в алкохолик. Това било доказано на научно ниво, информират от „Health V“.

Общото между понятията „алкохолик“ и „работохолик“ успели да намерят експерти, които предупреждават, че връзката между тях е много тънка.

Установяването на този факт станало възможно, благодарение на проведено изследване.

Експертите казват, че работохолиците по-често злоупотребявали със спиртните напитки,  отколкото не толкова работливите хора. По-специално,  тези, които работят повече от 50 часа на седмица,  рискуват с 3,3 пъти повече да попаднат в зависимост от алкохола.

За тези, които не работят или са ангажирани с домакинска работа, вероятността е много по-ниска. Ако хората работят по 30-40 часа седмично, рискът да се пристрастят към алкохола е 1,5 пъти по-малък.

Според изследователите, под алкохолизъм трябва да се разбира  ежедневната употреба на „лошите“ напитки, както и дълги запои, от които е много трудно да се излезе.

Хората взели активно участие в проучването казват, че алкохолът е единствената им възможност да се отпуснат и да се освободят от стреса след тежък работен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *