Американците са толкова разорени че…

Crumpled twenty-dollar billСъвременна Америка – това е страна където почти всеки тъне в дългове, и където болшинството от хората нямат пукнат грош в джобовете си, или са много близо до този момент. Преди няколко години в Америка била популярна шега започваща с : „Майка ти е толкова крадено от 30думи разорена, че…“ Като се има в предвид посоката, в която днес се движи САЩ, тази шега отново става актуална.

За съжаление, изброените в тази статия факти не са смешни а по-скоро отрезвяващи.
Елитът живеещ в богатите райони като Ню Йорк, Вашингтон, и Сан Франциско се справя добре, но голяма част крадено от 30думи от страната преживява труден период във финансова криза. Повечето от американците не са почувствали „излизане от кризата“. Нещо повече, в много отношения ситуацията става все по-сложна. Представяме ви 15 варианта за продължение на фразата: Американците са толкова разорени,  че…

1. Американците са толкова разорени, че почти една трета от тях крадено от 30думи са посещавани от агенти по събиране на дългове. Според едно скорошно проучване са потърсени дългове от 77 милиона души. С други думи бизнесът по събиране на задължения в САЩ процъфтява.

2. Американците са толкова разорени, че те не подновяват автомобила си по-дълго от всякога. Средната възраст на автомобилния парк в крадено от 30думи страната  скоро постави нов рекорд за всички времена – 11 години и 4 месеца.

3. Американците са толкова разорени, че 52% от тях не са в състояние да си позволят собствени домове.

4. Американците са толкова разорени, че половината от всички завършили колеж, са все още финансово зависими от родителите крадено от 30думи си въпреки, че са завършили преди повече от две години.

5. Американците са толкова разорени, че само 36% от младите на възраст под 35 години имат собствено жилище, това е най ниския показател регистриран някога.

6. Американците са толкова разорени, че са рекордьори по задлъжнялост. Общият дълг на населението на САЩ крадено от 30думи възлиза на рекордните $11,68 милиарда!!!

7. Американците са толкова разорени, че през последните десет години бюджетът на средното американско семейство намалява с 36%.

8. Американците са толкова разорени, крадено от 30думи че в САЩ един от четири работещи на непълен работен ден живее на ръба на бедността.

9. Американците са толкова разорени, че над 37 милиона от тях се хранят в пунктове за безплатно хранене и получават продукти от благотворителни организации.

10. Американците са толкова разорени, че 40 милиона от тях крадено от 30думи изпитват недостиг на храна.

11. Американците са толкова разорени, че по време на престоя на Обама в Белия дом, хората които използват купони за храна се увеличават с 14%. Преди десет години в САЩ, броят на жените, които имат работа надвишавал броя на жените, приемащи купони за храна със съотношение крадено от 30думи две към едно. Сега броят на жените, които използват купони за храна, надвишава броя на работещите жени!

12. Американците са толкова разорени, че повече от 20% от децата живеят в бедност.

13. Американците са толкова разорени, че страната има рекорден брой бездомни деца, които спят по улиците. В момента повече крадено от 30думи от един милион деца в държавните училища са бездомни.

14. Американците са толкова разорени, че 76% от всички жители на САЩ живеят от заплата до заплата.

15. Американците са толкова разорени, че 26% от тях не разполагат с никакви средства за извънредни ситуации.

Ако сега по време на тъй нареченото крадено от 30думи „излизане от кризата“ всичко е толкова лошо, колко по-сложна ще е ситуацията в Америка по време на следващата голяма икономическа криза?

За съжаление, повечето американци са си внушили фалшиво чувство за сигурност. Повечето от тях вярват, че кризата започнала през 2008-ма е стара и далечна история и вярват, че лидерите крадено от 30думи на САЩ са се справили със ситуацията на 100%

Разбира се това не е така. В действителност, дългосрочните проблеми на американците само са се задълбочили.

По време на следващата криза, всички цифри по-горе, бързо ще се променят към по-лошо!

Източник

защищено INVITEXT

Add Comment