Американците са толкова разорени че…

Crumpled twenty-dollar billСъвременна Америка – това е страна където почти всеки тъне в дългове, и където болшинството от хората нямат пукнат грош в джобовете си, или са много близо до този момент. Преди няколко години в Америка била популярна шега започваща с : „Майка ти е толкова разорена, че…“ Като се има в предвид посоката, в която днес се движи САЩ, тази шега отново става актуална.

За съжаление, изброените в тази статия факти не са смешни а по-скоро отрезвяващи.
Елитът живеещ в богатите райони като Ню Йорк, Вашингтон, и Сан Франциско се справя добре, но голяма част от страната преживява труден период във финансова криза. Повечето от американците не са почувствали „излизане от кризата“. Нещо повече, в много отношения ситуацията става все по-сложна. Представяме ви 15 варианта за продължение на фразата: Американците са толкова разорени,  че…

1. Американците са толкова разорени, че почти една трета от тях са посещавани от агенти по събиране на дългове. Според едно скорошно проучване са потърсени дългове от 77 милиона души. С други думи бизнесът по събиране на задължения в САЩ процъфтява.

2. Американците са толкова разорени, че те не подновяват автомобила си по-дълго от всякога. Средната възраст на автомобилния парк в страната  скоро постави нов рекорд за всички времена – 11 години и 4 месеца.

3. Американците са толкова разорени, че 52% от тях не са в състояние да си позволят собствени домове.

4. Американците са толкова разорени, че половината от всички завършили колеж, са все още финансово зависими от родителите си въпреки, че са завършили преди повече от две години.

5. Американците са толкова разорени, че само 36% от младите на възраст под 35 години имат собствено жилище, това е най ниския показател регистриран някога.

6. Американците са толкова разорени, че са рекордьори по задлъжнялост. Общият дълг на населението на САЩ възлиза на рекордните $11,68 милиарда!!!

7. Американците са толкова разорени, че през последните десет години бюджетът на средното американско семейство намалява с 36%.

8. Американците са толкова разорени, че в САЩ един от четири работещи на непълен работен ден живее на ръба на бедността.

9. Американците са толкова разорени, че над 37 милиона от тях се хранят в пунктове за безплатно хранене и получават продукти от благотворителни организации.

10. Американците са толкова разорени, че 40 милиона от тях изпитват недостиг на храна.

11. Американците са толкова разорени, че по време на престоя на Обама в Белия дом, хората които използват купони за храна се увеличават с 14%. Преди десет години в САЩ, броят на жените, които имат работа надвишавал броя на жените, приемащи купони за храна със съотношение две към едно. Сега броят на жените, които използват купони за храна, надвишава броя на работещите жени!

12. Американците са толкова разорени, че повече от 20% от децата живеят в бедност.

13. Американците са толкова разорени, че страната има рекорден брой бездомни деца, които спят по улиците. В момента повече от един милион деца в държавните училища са бездомни.

14. Американците са толкова разорени, че 76% от всички жители на САЩ живеят от заплата до заплата.

15. Американците са толкова разорени, че 26% от тях не разполагат с никакви средства за извънредни ситуации.

Ако сега по време на тъй нареченото „излизане от кризата“ всичко е толкова лошо, колко по-сложна ще е ситуацията в Америка по време на следващата голяма икономическа криза?

За съжаление, повечето американци са си внушили фалшиво чувство за сигурност. Повечето от тях вярват, че кризата започнала през 2008-ма е стара и далечна история и вярват, че лидерите на САЩ са се справили със ситуацията на 100%

Разбира се това не е така. В действителност, дългосрочните проблеми на американците само са се задълбочили.

По време на следващата криза, всички цифри по-горе, бързо ще се променят към по-лошо!

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *