Успехът в преговорите зависи от широчината на лицето

97_19_971977_1406825329Изследователи от калифорнийския университет твърдят, че мъжете с широки лица имат по-голям успех в преговорите,  отколкото мъжете с по-тесни лица. Тази особеност е валидна само в случаите, когато мъжът работи сам, пише „Healt Day“. Когато преговорите изискват сътрудничество,  мъжете с широки лица не са толкова успешни.

“ Ние преговаряме всеки ден, без дори да го осъзнаваме, преговорите могат да бъдат свързани не само с работата, например вие може да преговаряте с вашето дете или съпруга“ – казва Майкъл Хеселхан.

Учените са провели няколко експеримента. В първия експеримент,  мъже с широки лица в процеса на преговори успели да заработят възнаграждение с $2 200 повече от тези с тесни лица. Във втория случай, те успели да получат по-висока цена за продавания от тях химически завод, а също така  успели и да свалят цената при закупуването на същия.

В третият експеримент били сформирани двойки по един с широко и един с тясно лице. От тях се искало да излязат с творческо решение за приключване на сделка с недвижим имот. В този случай, мъжете с широки лица се оказват по-малко успешни. Учените провеждат третият експеримент още веднъж, за да се оцени привлекателността на мъжете в двойка от двата типа. Оказало се, че по-привлекателните мъже са успели да проведат най-успешните сделки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *