Фирма предлага услуги по ликвидация на тъща

pic_fde358929e5a945bc86f81c46bb2354aЖителите на Челябинск са се оплакали в Управлението на федералната антимонополна служба (ФАС) от  реклама на услуга за ликвидиране на тъща, пише на  официалния сайт на ведомството. Фирма „Дружество 5? на своя уебсайт „arahnid.rf“, посветен на услуги за унищожаване на вредители, е поставила тъща  наравно с плъхове, червеи, хлебарки и бълхи.

Във ФАС отбелязват, че мъжът, който е подал жалбата, счита сравнението на тъщата с насекомо за оскърбително. За да определи дали рекламата е оскърбителна ФАС е пуснала на официалния си сайт анкета, според която читателите трябва да определят дали такава реклама е оскърбителна.

Ведомството не за първи път провежда такава анкета на сайта си. Според резултатите от предишна анкета, ФАС е глобила стоматологична клиника със  100 хиляди рубли. Причината за глобата е реклама на услуга на медицинското заведение, на  която на усмихващ се  мъж със светла кожа, му подават чернокожо новородено бебе. Постерът се  придружава от думите „Усмихвайте се  дори и в трудни ситуации.“

АНАЛИЗАТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *