Как да познаем националността на жената на плажа?

989bigЛято -това е сезон на отпуските, пътуването в страната и в чужбина. Милиони хора за да се отърват от умората, рутината на офиса, бетонната джунгла, а заедно с това и от дрехите си се запътват към морето.

Без значение колко сме се съблекли, поведението ни все още издава някои от нашите особености. Особено при жените, които замъкват на плажа какви ли не аксесоари, различни екипировки и най-вече своя характерен маниер и поведение.

Някои жени цяла сутрин ще се сражават в битката за разкрасяване, като слагат и свалят различни гривнички от мъниста, обеци и какво ли не, като разбира се няма и да доближат морската вода защото има опасност да се измие част от грима и мазилата, нанесени специално за плажното присъствие. Високите токчета криволичещи по плажния пясък също не са изключени. Някои дами, ще заглушат шума от вълните, слушайки музика, излегнати на шезлонг или тихо ще си пийват бира, а други пък с часове могат да се наслаждават на увлекателна книга.

Сътрудници на авторитетното немско издание „Die Welt“, изяснили какви ментални особености се крият в различните стилове на плажните дрехи. И също така са установили, че те ви позволяват да определите националността на жената, дори ако тя е облечена само с няколко парчета плат.

Германки

Brunette young woman

Не са склонни да експериментират, предпочитат да релаксират в отдавна доказани места, за предпочитане е да може да си поръча кафето на немски и винаги заема един и същ любим шезлонг, някъде на втория ред.

Германката рядко се подлага на диета, така че преди началото на ваканцията е в стрес, който се дължи на въпроса „какво ще облека?“ В резултат на това тя крие проблемните области със широки дрехи. На плажа отива с ежедневна, евтина чанта, която може спокойно да се търкаля по пясъка без да се притеснява за нея, основния аксесоар в ръцете и е слънцезащитния крем.

Рускиня

Daily life in Sochi

Тя ходи на плаж, не толкова за загар, а за да гледа и да бъде гледана. Портиер или друг персонал я следва с чадър по плажа и когато дамата се увери, че е забелязана от всички, служителят поставя чадъра на възможно най- видното място, портиерът получава добър бакшиш, който се връчва най-тържествено, което също се забелязва от всички наоколо.

Рускинята обикновено слага всичко и колкото е възможно върху себе си. Но всяко нещо трябва да бъде наистина забележимо. Асортиментът включва високи токчета, къси поли и изрязани бикини. В допълнение и модерна чанта, разбира се дизайнерска.

Англичанка

Women sun themselves on the beach of the Baltic Sea

Удивителен микс от рок-кучка и плажна красавица.
Англичанките винаги са предпочитали индивидуалността и заради това са много внимателни към детайла. Те се отличават от тълпата по съвсем късата пола, тесните дънки, безкрайните цепки и огромните слънчеви очила.

Французойка

Glamour model

Малко романтична, малко арогантна и винаги хладна. Всички видове французойки ни показват, че не винаги, разбира, се но в даден момент тя е толкова заета със себе си, че общуването с нея няма да бъде много уместно. Най-голямо удоволствие би и доставила чаша „розе“, бавно редувайки всяка глътка от ферментиралото грозде.

Дори на плажа тя не се отказва от бохемския шик, както винаги французойката се чувства като на подиум. В гардероба присъстват пъстри туники, лъскави сандали, верижни гривни и нищо от Шанел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *