Светът е потопен в хаос въпреки илюзиите на Обама

обамаВ началото на юни, президентът Обама отговаряйки на въпроси от страна на потребители в социалните мрежи, заявил, че светът бил в толкова  стабилно положение  както никога до сега не е бил, а нивото на насилие постепенно падало.

„Ако имахте възможност да избирате времето в, което да се появите на този свят, без съмнение бихте избрали точно този момент от историята. В световен мащам насилието е по-малко от когато и да било. Здравеопазването е на много високо ниво, по-малко хора умират от глад, броят на образованите хора расте постоянно“-казва Обама.

Въпреки това, ако се анализират събитията от последните дни ще можем уверено да кажем, че Обама сериозно греши. Портала „theeconomiccollapseblog.com“ е събрал 14 факта, които напълно опровергават изявлението на Обама.

№1. Самолет „Боинг-777“ на Malaysia Airlines, летящ от Амстердам – Куала-Лумпур, се разби в Украйна на около 60 километра от границата с Русия. На борда са били 280 пътници и 15 членен екипаж. Според предварителна информация всички са загинали, както беше съобщено от няколко източника, въздухоплавателното средство движещо се на височина повече от 10,000 метра можело да бъде свалено само с оръжия като C-200, C-300 или „Бук“.

№2. Украински революционни групи, които били финансирани от Фондация Сорос и правителството на Съединените американски щати, са успели да свалят режима на Янукович. Въпреки това, ако те не са били финансирани, вероятно е ??нямало да бъдат в състояние да вземат властта и, следователно, е можело да бъде избегната гражданската война в Украйна.

№3. Отношенията между Съединените щати и Русия могат да бъдат наречени най-лошите от края на Студената война. Икономическите санкции срещу Русия само влошават ситуацията.

№4. Израел е провела специална операция в ивицата Газа, която би могла да провокира пълномащабна война в Близкия изток.

№5. Гражданската война в Сирия продължава вече няколко години, до голяма степен благодарение на САЩ и Саудитска Арабия, които искат да свалят правителството на Сирия.

№6. Терористичната организация „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ISIS) окопира около 30% от територията на Ирак и създаде „халифат“ в своите контролирани райони  Ирак и Сирия.

№7. Кюрдите твърдят, че „ISIS“ сега използват химически оръжия срещу тях. Ако това е вярно, то е доста тревожен знак.

№8. Според правителството на Ирак бойци на „ISIS“ успяли да снабдят с 88 фунтов на уран от университета в Мосул. Някои експерти се опасяват, че те могат да използват този материал за създаването на „коварна бомба“.

№9. Барак Обама заяви, че Съединените щати освободили Либия от тиранията на Муамар Кадафи, но събитията от последните две години показват, че страната е напълно потопена в хаос.

№10. Между САЩ и Германия отношенията не са били по-лоши от края на Втората световна война. До голяма степен е допринесъл за това шпионският скандал, когато Едуард Сноудън публикува документи показващи, че американската АНС подслушва лични разговори с германския канцлер Ангела Меркел.

№11. Ислямската терористична организация „Боко Харам“ продължава да организира хаоса в цяла Нигерия.

№12. Продължаващата гражданска война в Централноафриканската република е принудила стотици хиляди хора да напуснат домовете си.

№13. В Сомалия, са доста тежки боевете между местни криминални и терористични групи.

№14. В Съединените щати може да започне хуманитарна катастрофа поради нарастващия приток на имигранти от Централна Америка, повечето от, които безпризорни деца. Те бягат от насилието в техните държави. Днес в Хондурас има най-висок процент убийства на планетата, и войната с наркотиците в Мексико е отнела живота на повече от 120 хиляди човека от 2006 г. насам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *