ВМРО решава за коалиционната си политика

Утре, 24 юли 2014 г., ще се проведе заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО. На заседанието ще бъде разгледано предложението на председателя на НФСБ Валери Симеонов за създаване на общ Патриотичен фронт между ВМРО, НФСБ и други патриотични формации – кауза, за която ВМРО се бори от години.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов ще предложи да бъде гласувано решение за излизане от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на  Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси.

Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРО.

 

 
ВМРО - Българско национално движение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *