Делфините са „личности“

190714_142040_07371_2222222222222Официалният статус животните получили в Индия. Решението било взето на правителствено ниво.

Така Индия стана първата страна, която призна уникалният интелект на представителите на китовите бозайници.

Решението да се определи специален статут на делфините било обявено от ръководителят на Министерството на околната среда и горите на Индия-съобщава Корреспондент.net.
Правителството на Индия забранило всички видове представления с делфини и тяхното отглеждане в плен, в това число делфинариуми, аквариуми и всичко което по някакъв начин лишава от свобода животните. Мнистерството заявило категорично, че делфините трябва да имат свои собствени специални права.

Известно е, че делфините са изключително интелигентни бозайници със силно развита социална организация. Според последни проучвания, делфините се обръщат помежду си по име и могат да запомнят уникалното име-от звуци, на „стари приятели“, които са чували само веднъж и то преди повече от 20 години.

Още преди да навършат една година, самите делфини избират уникални имена, представляващи сложна комбинация от звуци. От този момент нататък всички други делфини от една социална група, използват личното име при всяко обръщение един към друг.

Делфините използват сложна граматическа комуникация, тя се характеризира с човешкото-себеразбиране и участие в една сложна система за комуникация с други делфини, с помощта на граматическа структура.

One thought on “Делфините са „личности“

  1. Едно мъдро решение. Поздравления!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *