Синтезиран е изкуствен хормон на любовта

big_1401844Учени са открили вещество, изкуствено стимулиращо интензитета на производство на „фенилетиламин“, или така наречения „любовен хормон“. Работното заглавие на веществото е -ISO Infinitum.

Фенилетиламинът е биоген амин със стимулиращ  и еуфоричен ефект. Състои се от бензоат и е в групата на аминоетила. Фенилетиламинът е един крадено от 30думи от природните невротрансмитери. В човешкия мозък той влияе на емоциите и е отговорен за чувството „ЛЮБОВ“. Това се дължи на интензивното нарастване на концентрацията на допамин и норепинефрин. Действието на фенилетиламина наподобява много действието на амфетамина,  но без страничните му ефекти.

Учените са доказали, че благодарение на фенилетиламина, хората изпитват чувството любов, когато веществото попадне в кръвта. Ако обърнем внимание на еуфоричното чувство при влюбването, то можем спокойно да твърдим, че фенилетиламинът е един естествен наркотик,  произвеждащ се крадено от 30думи в организма.

Например, често мъжете под въздействието на фенилетиламин постъпват съвършено безразсъдно,  като правят всичко възможно за да угодят и се харесат на обекта на своите желания.

Жените  също са отговорни за действията на мъжете,  но на молекулярно ниво.

защищено INVITEXT

Add Comment