Синтезиран е изкуствен хормон на любовта

big_1401844Учени са открили вещество, изкуствено стимулиращо интензитета на производство на „фенилетиламин“, или така наречения „любовен хормон“. Работното заглавие на веществото е -ISO Infinitum.

Фенилетиламинът е биоген амин със стимулиращ  и еуфоричен ефект. Състои се от бензоат и е в групата на аминоетила. Фенилетиламинът е един от природните невротрансмитери. В човешкия мозък той влияе на емоциите и е отговорен за чувството „ЛЮБОВ“. Това се дължи на интензивното нарастване на концентрацията на допамин и норепинефрин. Действието на фенилетиламина наподобява много действието на амфетамина,  но без страничните му ефекти.

Учените са доказали, че благодарение на фенилетиламина, хората изпитват чувството любов, когато веществото попадне в кръвта. Ако обърнем внимание на еуфоричното чувство при влюбването, то можем спокойно да твърдим, че фенилетиламинът е един естествен наркотик,  произвеждащ се в организма.

Например, често мъжете под въздействието на фенилетиламин постъпват съвършено безразсъдно,  като правят всичко възможно за да угодят и се харесат на обекта на своите желания.

Жените  също са отговорни за действията на мъжете,  но на молекулярно ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *