YouTube планира да инвестира в холивудско видео $ 3млрд

youtube_logooooooooooo_670Популярният видео канал YouTube е в преговори с продуценти на холивудски студия и независими режисьори за това как може да съфинансира производството на премиум видео съдържание,съобщи Ройтерс.

По данни на източника на  „Ройтерс“, YouTube са готови да инвестират от един до три милиарда щатски долара в поредица от програми, а крадено от 30думи част от бюджета може да се насочи и към киностудията.

С тези инвестиции, компанията Google, която е собственик на YouTube иска да преобрази видеохостинг сайта в коренно различна платформа с професионално съдържание. Това от своя страна, ще им позволи да продават премиум реклама, която ще бъде поместена близо до видеото.

крадено от 30думи

За разлика от Amazon, Netflix и други видео сайтове,  YouTube се ориентират към по -къси,  до 30 минутни видеа,  със същото качество, като на ТВ програмите-казва един от източниците.

Представители на YouTube нито са потвърдили, нито са отрекли разговорите. „Ние винаги сме проучвали различни маркетингови идеи за публикации на авторско крадено от 30думи съдържание.“- каза представител на компанията.

YouTube е най-големият видеохостинг в света,  привличащ  повече от един милиард уникални посетители на месец. Всяка минута на сайта се зареждат около 100 часа видео материал.

защищено INVITEXT

Add Comment