Учени: Колоезденето прeдизвиква рак на простатата

big_1399551Скорошно британско изследване показва връзката между интензивното колоездене и рака на простатата. Всички фенове на колоезденето трябва да обърнат внимание на факта, че прекаленото колоездене  може да увеличи риска от развитие на рак на простатната жлеза. Така поне твърдят от катедрата по епидемиология и обществено здраве в Лондон, която е крадено от 30думи ръководител на изследването-направено за Mens’ Health.

Британски учени в периода 2012-2013 година са проследили здравето на 5 300 мъже,  занимаващи се с колоездене по 6 часа седмично. Резултатите показват, че дори обектите да не са имали проблеми с еректилната дисфункция или оплодителната способност, според учените тези хора са по-предразположени към крадено от 30думи рак на простатата отколкото други.

По този начин, хората на възраст от 50 години, които карат колело повече от 8 пъти седмично са с 6 пъти по- голям риск да се разболеят. За  по- разумните мъже, чийто любим спорт е колоезденето, които се качват на колелото за не повече от крадено от 30думи 4 часа на седмица, рискът е два пъти по нисък. Сега учените не могат да обяснят този феномен, но нека не забравяме, че по-рано беше открита зависимостта на рака на тестисите с колоезденето.

защищено INVITEXT

Add Comment