Класация на най-силните армии в света

originaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil (3)Експерти от списание Business Insider, направили точна класация на най-силните армии от 35 страни, на първо място в списъка са САЩ, Русия е на втора линия, лидер по количество на танкове и брой ядрени глави.

Военни и икономически експерти, регулярно определят глобалния индекс на военна мощ (Global Firepower Indeks), който е един от най-обективните и взима под внимание 50 различни показатели.

При съставянето на „Глобалния огневи индекс“, се отчитат не само броя на огнева мощ, като танкове, самолети и военни кораби но също така се взема в предвид, броя на служителите и тяхната професионална подготовка. Нивото на финансиране на военната сфера, транспортната инфраструктура, добива на нефт за страната, националния дълг и дори протежението на бреговата линия, са фактори говорещи за боеспособността на националната армия.

Общата оценка на „GFP“ включва 106 страни. Първите три места според последната подредба на „индекса“ заемат САЩ, Русия и Китай.

Businss Insider се базират на публично достъпни данни, според които , САЩ, Русия и Китай са на първите места, Украйна е на 21- во място,  а в края на класацията е КНДР,   иначе това е страната, която е пред всички други по численост на подводна военна мощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *