Преяждането се отразява на бъдещите поколения

big_1397689Злоупотребата с вредни продукти се отразява не само на здравето, самочувствието и фигурата на човека, но и на неговата ДНК. До подобен извод стигнал преподавателя в Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания в щата Мериленд Ян Майлс. Неговото изследване е публикувано в Nutrition Journal.

Прекаленото пристрастяване към бързото хранене (fast foods) води до повишен риск от рак, възникване на алергии и заразни инфекции. Всички промени се отразяват в ДНК, и следователно, могат да бъдат предадени на децата.

В предишни изследвания е установено, че чревната флора на стомаха се адаптира към промени в храненето. В случаите на злоупотреба с храни като пица, хамбургери и сладолед се образуват чревни бактерии, които може сериозно да повлияят върху здравето на плода на бъдещото поколение в най -уязвимия и критичен период от неговото развитие.

Според Майлс, единствената възможност за справяне с проблемната ситуация е здравословното хранене. Професорът напомня, че между мазнините в парче месо и тези,  в състава на преработените храни,  има голяма разлика. Първите са естествени и не са вредни за организма, докато вторите са създадени изкуствено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *