Първият в света град с управляем климат ще се появи в Дубай (видео)

1В емирство Дубай  ще се появи град под изкуствен купол, а температурата и влажността под него ще бъдат поддържани с  компютър.

Дубайските власти са одобрили проекта за изграждане на град  под стъкления купол. Климатът на закрития град изцяло ще се контролира от компютърна програма, съобщава Hi-Tech News.

Градът ще се крадено от 30думи разпростира на площ от 4,5 милиона квадратни метра,  а дължината на улиците ще бъде повече от 7 километра. Вътре ще бъдат изградени основно търговски и развлекателни центрове, както и 100 суперлуксозни хотела и медицински център. Проектът е кръстен „Mall of the World“, или „Световен търговски център“.

Трябва да се отбележи, крадено от 30думи че Дубай има характерен горещ климат, но през зимата куполът ще  бъде повдиган за да влиза свеж въздух.

Осъществяването на претенциозната идея е възложено на компанията „Dubai Holding“. Mall of the World е на път да се превърне в най-големият развлекателен център на света.

„Туризмът е ключов сектор за икономиката крадено от 30думи ни, и ние планираме да направим ОАЕ привлекателна страна за туристите през цялата година, а не само през зимните месеци, когато температурите достигат поносими стойности“, казва шейхът на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

защищено INVITEXT

One thought on “Първият в света град с управляем климат ще се появи в Дубай (видео)

  1. Подгонват се за края на света, или за ядрена война, каква по хубава база за богатите построена първо на земята преди Марс :)

Add Comment