ЕК спешно дава пари на банките ни, а за спасяване на хора – не даде…

euro-notes-375x280Европейската комисия одобри схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3,3 млрд. лева.

Схемата ще осигури нужната пропорционална ликвидност в ситуация на външни, извън банкови обстоятелства, а именно намесата на „определени лица“, които миналата седмица атакуваха третата по големина банка в страната, насърчавайки клиентите да теглят депозитите си, се казва в съобщение на комисията.

Злонамерените слухове предизвикаха опасения за ликвидността на въпросната банка, както и риск за други институции въпреки добре капитализираната банкова система в България с нива на ликвидност по-добра от тази в други страни в ЕС, посочват от ЕК.

Бел. ред. Всичко това е много хубаво, но когато се случи трагедията с изгубени човешки животи в Аспарухово, ЕС в лицето на българката Кристалина Георгиева, не пожела да даде и едно евро и да помогне. Защо така? За да се спасява капитала, нали? А хора може и да загиват, ама какво от това? Ще си внесем….

4 thoughts on “ЕК спешно дава пари на банките ни, а за спасяване на хора – не даде…

  1. В капитализма, няма нищо човешко. НИЩО!

  2. Сега ли разбрахте? Геноцида е под носовете ни, но 90% живеят в пълно отрицание, погълнати от футбол, телевизия, алкохол, наркотици, разврат, чалга и всякакви токсични джаджи! Кога ще се събудите хора? Дори протестите нямаха ясни основания! Колко още трябва да загинат за да разберете голямата картинка? Всяка нация обърнала гръб на Господ е обречена на гибел! Не е ли очевадно???

  3. ЕК не дава нищо на България. Просто ни позволи да ликвидираме кризата с парите от фискалния резерв, които гарантират стойността на лева в системата на валутния борд.

  4. Много добра забележка,обикновените хора ги нямат за нищо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *