Сътрудниците на швейцарски зоопарк убиха невинно малко мече

me4eВ Швейцария се разгаря огромен скандал,  избухнал  около администрацията на известния зоопарк в Берн. Представители на популярния сред туристите и гражданите зоопарк решиха да евтаназират здраво кафяво  мече. Малкото е „виновно“ за това,   че баща му не го  харесва, пише  Independent.

Трагичната съдба на кафявото крадено от 30думи мече на име Coub Four е  достойна за филм. То  е убито само защото в един момент бащата на бебето мече , Миша,  започнал да показва към него неоправдана агресия. Освен това, майка му спряла да се грижи за него.

За тези, които нямат задълбочени познания по зоология, тази история крадено от 30думи може да звучи абсурдно, но това е стандартен модел за поведението на дивите мечки. Веднага след раждането на бебето,  мечката се стреми да го държи далеч от бащата, който неизбежно показва агресия към сина си.

Въпреки това, служителите на зоопарка в Берн отказали  да разделят „сплотеното“ семейство мечки. Според тях, това  може да „наруши поведенческия модел“ на горските хищници. Това твърдение звучи странно, като се има предвид, че в дивата природа такова  семейство се разпада веднага след раждането крадено от 30думи на поколението.

И това не е всичко – сътрудниците в зоопарка решили    не просто да убият мечето, но и  да го превърнат в учебно пособие. Скоро трупът му ще бъде препариран  и изложен на показ.

„Може би това е жестоко, но такава е природата.  Искаме да покажем, че такива крадено от 30думи ужасни сцени са съвсем естествени за дивата природа.  Няма нужда да се преструваме, че животните живеят в приказка. Децата трябва да знаят истината,“ – пише в декларацията на  администрацията на зоопарка.

Представители на организации за защита на животните са възмутени  от „хладнокръвието и  бруталността, които проявяват служителите на зоологическата градина“.

крадено от 30думи

По темата: В Копенхаген убиха „незаконно роден“ жираф

защищено INVITEXT

Add Comment