Учен се замразява с надеждата да бъде възкресен след 150 години

s6090628375-годишният професор от Хамбург Клаус Самес се подготвя да възкръсне след 150 години. Ако, разбира се, всичко протече по план. Ученият планира да се замрази с надеждата, че бъдещите специалисти могат да го съживят. Германецът твърди, че с главата му всичко е наред, според Bild.

Процесът, на който  планира да бъде подложен  възрастния изследовател, се нарича криоконсервация. Това означава  замразяване на жив организъм, а  след известно време да се постигне  възстановяване на неговите  биологични функции.

Описанието на процедурата  звучи повече от зловещо.
s97963725
Първо, тялото на Клаус Самес ще бъде  охладено до минус 196 градуса. Тогава адвокати ще трябва официално да документират смъртта на мозъка му. След което   асистентите на професора ще разполагат  само с пет минути, за да поставят тялото му във вана с лед.

Ако асистентите на Самес закъснеят дори минута, грандиозният  експеримент ще се провали – клетките на  учения ще започнат да се разлагат, и ще бъде невъзможно той да бъде върнат към живота.

В случай на успешно приключване на втората фаза на криоконсервацията,  тялото на Клаус Самес в специален хладилник ще бъде изпратено в град  Клинтън Tауншип, Michigan, където е централата на компанията Cryonic Institute.

Германецът вече е подписал договор с нея за възкресение. Служители на компанията ще източат  кръвта от вените на професора и ще я заменят със специален разтвор. По този начин клетките на  учения ще замръзнат и ще чакат някой да ги размрази. Според Самес, за това на човечеството ще му трябва  век и половина.

„Аз съм сто процента наясно какво правя. Всичко с  главата ми е наред“ – казва професорът, който почти цял живот се занимава с изучаване на геронтологията, а от 1995 г. активно се интересува от въпросите на криониката. За да бъде размразен след 150 години Самес е платил на Cryonic Institute  21 000 евро. Транспортът на тялото на смелчагата от Германия до  САЩ ще струва 14 000 евро.
s44744303
Първата работа за криониката  „Перспективи на безсмъртието“ е публикувана през 1962 година. Книгата е  написана от американския учен Робърт Йотингер, и предизвиква сензация в научния свят. Оттогава групи изследователи от цял ??свят се опитват да се усъвършенстват и да доработят предложената от Йотингер технология за възкресение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *