Планът ИДИЛ – контрол върху всичкия петрол в Близкия изток

126470.320xp„Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) –   радикална ислямистка групировка, която контролира сега значителна част от Ирак и Сирия – публикува  онлайн карта на бъдещата им държава след пет години.

Дори ако тези мечти се сбъднат само  частично, има сериозна причина за тревога. И дали е  случайност фактът, че почти всички страни, където ислямисти искат да се настанят, са производителки на петрол? Границите на бъдещата ислямска държава в Ирак и Леванта, според картата на терористите, ще се простират от Атлантика до Тихия океан, и тя ще включва почти цяла Северна Африка, западната част на континента – Нигерия и Камерун, както и изтока – с Чад, Судан, Етиопия и Сомалия, пише oilprice.com.

Ислямистите също така  искат да поемат контрола над Средиземно море и Червено море. Но това не е всичко, в границите на ИДИЛ, според ислямистите, ще влязат  скоро Саудитска Арабия, Кувейт, Ирак, Сирия, Ливан, Палестина, Израел, Бахрейн, Обединените арабски емирства, Оман и Йемен.

Но за ислямистите от ИДИЛ това не е достатъчно. Шариат те   биха искали да въведат в Турция, Иран и каспийските страни, включително и в Туркменистан. Що се отнася до Южна и  Югоизточна Азия, то в ИДИЛ  трябва да влязат  Индия, Пакистан, Сингапур, Мианмар и Индонезия.

В такъв случай бъдещата ислямистка държава трябва да се простира от Нигерия до Индонезия, което ще направи новия „халифат“ изключително богат на петролни залежи.

Трудно е да си представим, в случай на реализация на този сатанински проект, колко пари, инфраструктура, ядрени оръжия и други оръжия за масово унищожение ще получат ислямистите.

Дори ако само Пакистан, например, се окаже под контрола на терористите, в ръцете им ще попаднат огромни количества оръжия, включително ядрени. И това е напълно възможно, като се има предвид факта, че пакистанските военни и разузнавателни служби,  неведнъж са уличавани в тайни контакти с „Ал Кайда“ и с различни ислямистки групи, включително ИДИЛ, които, по същество, са издънка на „Ал-Кайда“ .

Очевидно е, че ръководството на ИДИЛ е уверено в изпълнението на своите планове, като се има предвид лекотата, с която въоръжени групи от хора овладяват градове  и цели провинции в  Ирак. Все пак, реалността  вероятно ще е по-различна. Трудно е да си представим, че ИДИЛ са в състояние да съчетаят в една държава такива различни култури, субкултури, племена, кланове и националности, като африканци, индийци, араби, иранци и индонезийци.

Но ако си представим, чисто теоретично, че всичко това ще се случи, ще се получи ислямистка суперсила с население от 3,9 милиарда души. Мечтата   за господство над голяма част от света под името на единия Бог не е нещо ново. Днес изглежда абсурдно и дори лудост. Но  също така би било абсурдно и безумно да се игнорира тази заплаха.

Райони на  оперативно присъствие, контрол и бойни действия на ИДИЛ в Сирия и Ирак:

125701.640xp

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *