Открито писмо на Николай Цонев до Ангел Найденов

Председателят на „Движение за справедливост –РПГ“ Николай Цонев публикува на http://spravedlivostrpg.com/?p=1023 открито писмо до Ангел Найденов относно самоубийството на негов бивш служител. Напомняме, че  преди няколко дни Александър Ковачки сложи край на живота си в х-л Шипка. В писмото си, Николай Цонев задава ключови въпроси относно обстоятелствата около смъртта на Ковачки.

Уважаеми, г-н Министър,

През 2013г. Вие встъпихте в длъжност Министър на отбраната и поехте ръководството на Министерството на отбраната – най-висшето военноадминистративно учреждение в България. Една от основните задачи на Военното министерство е да отстоява интересите на българското общество и ценностите на националната идентичност.

В утвърдените основни приоритети в работата на Министерството на отбраната през 2014г. е посочено „За да се постигне трансформация на въоръжените ни сили е необходимо да се осигурят необходимите условия за развитие на най-важния елемент на отбранителните способности – хората в отбраната. В тази връзка вече са изпълнени поетите ангажименти по линия на социалната политика, като ръководството на МО ще продължи да работи в тази посока. Нашият стремеж е да осигурим по-добро качество на живот на военнослужещите и цивилните служители в системата.“

Именно относно изпълнението на основните задачи и утвърдените приоритети в работата на Министерството, днес „Движение за справедливост- РПГ“ се обръщаме към Вас.

Преди няколко дни, на 20 юни 2014 г., бившият служител на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ Александър Ковачки отнема живота си като се самозастрелва. Това се случва на територията на хотел „Шипка“- гр. София – обект, стопанисван от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерство на отбраната.

Александър Ковачки е служител с дългогодишен стаж като обслужващ персонал във военен хотел „Олимп“ – друг хотел, на пряко подчинение на агенцията и на Министерството на отбраната. Няколко дни преди да се самоубие, Александър е уволнен заедно с още свои колеги. По предварителна информация, именно това е причината Александър Ковачки да отнеме живота си.

Във връзка с гореизложените факти, „Движение за справедливост –РПГ“ се обръща към Вас с искане да упражните правомощията си на ръководител на Министерството на отбраната и свързаните към него структури и да отговорите на следните въпроси

1. Как е допуснат посетител, носещ огнестрелно оръжие да влезе в хотел „Шипка“?

2. Известно ли Ви е, че Александър Ковачки три пъти се е опитвал да осъществи среща с Вас, но началник-кабинета Ви му е отказвал такава?

3. Смятате ли, че Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ е изпълнил добросъвестно задълженията си?

4. Вие или Изпълнителният директор на агенцията ще поемете отговорност и във връзка с този смъртен случай?

Надяваме се за Вашата бърза реакция и своевременно получени отговори!

Движение за справедливост – РПГ

http://www.spravedlivostrpg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *