Как да предизвикваме интереса на другите (научно)

30775Психолозите отдавна се опитват да разберат защо някои хора привличат вниманието и симпатиите на околните, а  други, въпреки своите усилия, остават „невидими“. Какво толкова специално има у хората, които наричат ??“интересни“? Тази статия обобщава заключенията, които  изследователите са направили до днес.

И така: у повечето крадено от 30думи от „интересните хора“ психолозите са намерили следните общи характеристики:

1. Те ??са добри събеседници

Хората обичат да говорят за себе си, а  способните да изслушват винаги недостигат. Ето защо, за да се превърнете в интересен човек, трябва да се научите да слушате внимателно събеседника и да поддържате  разговора по темата, крадено от 30думи която го интересува.

2. Те винаги разпогат с една завладяваща история

Опитайте се да се се „сдобиете“ с най-малко три интересни истории, които могат да забавляват, информират и да вдъхновяват с нещо. Най-подходящи са такива  истории, като например свързани с опита на конкретни лица, а не с качествата на новия крадено от 30думи ви си смартфон, да речем.

3. Те привличат вниманието, като  използват емоциите

В думите, които изговаряме,  се съдържа само седем процента от възприемат от събеседника информация.  Понякога историята, която изглежда  невероятно вълнуваща изречена от „интересна личност“, се оказва доста вяла и неубедителна, ако бъде записана на хартия, дума по дума. крадено от 30думи Не забравяйте, че интонацията и езикът на тялото в комуникацията са много по-важни от думите.

4. Те заставят контекста да работи за тях

Проучванията показват, че в нашите крадено от 30думи умове често се случва един вид „емоционален трансфер“ – ние започваме да възприемаме като „интересни“ тези хора, с  които някога сме изживели някои ярки емоции, дори и ако тези хора не са съпричастни към въодушевилите ни преживявания. Така че, ако искате да направите впечатление на някого, идете с този човек крадено от 30думи на пътешествие, направете съвместен скок с парашут или дори да отидете на кино на някой ужасяващ трилър.

5. Те редовно излиза извън рамките на обичайната им социална среда

С колкото повече хора общувате, толкова по-интересен  ставате за останалите. Така че се опитайте да разширявате кръга си от контакти.

6. Те крадено от 30думи търсят всякакви начини да се открояват от тълпата

Това може да бъде екстравагантен външен вид или поведение. Винаги привличат вниманието  хората, които излизат отвъд рамките на обичайното, дори ако това поведение не се одобрява.

7. Те постоянно  опитват някакви нови занимания и хобита

Интерес предизвикват хората, които живеят интересен и крадено от 30думи разнообразен живот. Колкото по- необичайно е  новото ви хоби – толкова повече внимание ще привлечете към себе си.

http://www.businessinsider.com/interesting-person-traits-character-2014-6

защищено INVITEXT

Add Comment