Как да предизвикваме интереса на другите (научно)

30775Психолозите отдавна се опитват да разберат защо някои хора привличат вниманието и симпатиите на околните, а  други, въпреки своите усилия, остават „невидими“. Какво толкова специално има у хората, които наричат ??“интересни“? Тази статия обобщава заключенията, които  изследователите са направили до днес.

И така: у повечето от „интересните хора“ психолозите са намерили следните общи характеристики:

1. Те ??са добри събеседници

Хората обичат да говорят за себе си, а  способните да изслушват винаги недостигат. Ето защо, за да се превърнете в интересен човек, трябва да се научите да слушате внимателно събеседника и да поддържате  разговора по темата, която го интересува.

2. Те винаги разпогат с една завладяваща история

Опитайте се да се се „сдобиете“ с най-малко три интересни истории, които могат да забавляват, информират и да вдъхновяват с нещо. Най-подходящи са такива  истории, като например свързани с опита на конкретни лица, а не с качествата на новия ви си смартфон, да речем.

3. Те привличат вниманието, като  използват емоциите

В думите, които изговаряме,  се съдържа само седем процента от възприемат от събеседника информация.  Понякога историята, която изглежда  невероятно вълнуваща изречена от „интересна личност“, се оказва доста вяла и неубедителна, ако бъде записана на хартия, дума по дума. Не забравяйте, че интонацията и езикът на тялото в комуникацията са много по-важни от думите.

4. Те заставят контекста да работи за тях

Проучванията показват, че в нашите умове често се случва един вид „емоционален трансфер“ – ние започваме да възприемаме като „интересни“ тези хора, с  които някога сме изживели някои ярки емоции, дори и ако тези хора не са съпричастни към въодушевилите ни преживявания. Така че, ако искате да направите впечатление на някого, идете с този човек на пътешествие, направете съвместен скок с парашут или дори да отидете на кино на някой ужасяващ трилър.

5. Те редовно излиза извън рамките на обичайната им социална среда

С колкото повече хора общувате, толкова по-интересен  ставате за останалите. Така че се опитайте да разширявате кръга си от контакти.

6. Те търсят всякакви начини да се открояват от тълпата

Това може да бъде екстравагантен външен вид или поведение. Винаги привличат вниманието  хората, които излизат отвъд рамките на обичайното, дори ако това поведение не се одобрява.

7. Те постоянно  опитват някакви нови занимания и хобита

Интерес предизвикват хората, които живеят интересен и разнообразен живот. Колкото по- необичайно е  новото ви хоби – толкова повече внимание ще привлечете към себе си.

http://www.businessinsider.com/interesting-person-traits-character-2014-6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *