Роухани обяви началото на военни действия в Ирак

RouhaniПрезидентът на Иран Хосейн Роухани заяви, че страната му без колебание или забавяне ще защитава  шиитските храмове на иракска територия срещу „убийци и терористи.“

Изявлението на Роухани последва след новините за бързото  напредване на сунитските милиции в северните и централните части на Ирак.

Роухани каза това в ефира на иранската телевизия.

Той съобщи, че  Иран е готов да „постави  терористите на място“.  Според него, към борбата са готови да се присъединят  ветераните – сунитските бунтовници, шиитските и кюрдските общности в Ирак.

„По отношение на шиитски храмове в Кербала, Наджаф, Хадимия  и Самара, ние предупреждаваме  терористите и убийците, че великата иранска нация ще действа без колебание за да защити светите места“.

По-нататък Роухани заяви: „Тези терористични групи и тези, които ги финансират – в региона и на международната арена – са  нищожества. Надявам се,   те да бъдат поставени на място“.

Следва да се отбележи, че окончателното решение за мащабна военна интервенция в Ирак,  трябва да вземе духовният водач на Ислямската република аятолах Хаменей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *