Бойко Борисов: От тук нататък война и реваншизъм до дупка

borisov Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов скъса споразумението между лидерите на четирите парламентарни партии, постигнато на Консултативния съвет за национална сигурност, за приоритетите на парламента. Това стана в кулоарите на Народното събрание, след като мнозинството отхвърли предложението му за оттегляне на ветото на президента върху Закона за МВР.

Мотивите на Борисов бяха, че то трябва да се обсъжда след политическите консултации във вторник. Бойко Борисов заяви, че от тук нататък обявява война на управляващото мнозинство:

Не само, че ме порязаха, а те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера. Станишев, Местан и Сидеров да си определят приоритетите на парламента и изпълнителната власт. Ние се договорихме правителството да не подписва нищо до другия вторник и сега това го чувам след цялата толерантност, която вчера проявих. От тук нататък война! Щом искат така, така ще бъде! Реваншизъм до дупка, защото приемането на Закона за МВР – първо няма 160 милиона, разписани в бюджета. Това означава без конкурс да назначат всичко. Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Те се подиграха с мен. От тук нататък война! Щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега.

Борисов обяви, че няма да участва в започващите политически консултации във вторник:

За какво да водя разговор?! Те като приемат Закона за МВР, в който ще си назначат всичко! Виждате какъв дневен ред са вкарали за внушенията за мен, какво да правят повече. За мен те не съществуват, докато не излязат публично да се извинят за това, което направиха днес. 

Докато лидерът на ГЕРБ говореше в кулоарите на парламента, БСП оттегли точката от дневния ред за обсъждане на ветото на президента върху Закона за МВР, но Борисов отказа коментар.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че отлагането на Закона за МВР не трябва да бъде плод на война и реваншизъм в политиката. Той добави, че ДПС няма да участва в подобни сценарии:

На Консултативния съвет не беше поставен въпросът за този закон. Ние се разбрахме вторник да се видим за законодателната програма на парламента с оглед на общите приоритети, но ако някой вече е обявил война и реваншизъм, то, да, вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам. Войната и реваншизмът не са в стила на политиката, в която ДПС ще има участие. Съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление.

http://bnr.bg/post/100423625/boiko-borisov-otuk-natatak-voina-i-revanshizam-do-dupka

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *