Бил и Хилъри Клинтън са заподозрени в укриване на данъци

bilБил и Хилъри Клинтън са се опитали да покрият скъпо имущество от данък върху наследството, пише агенция Bloomberg. С цел да намалят неговата стойност, съпрузите  използвали същите схеми на финансово планиране, както и други американски мултимилионери.

През 2010 г. Клинтън  създават специални тръстове.

През 2011 г. те пререгистрирали на тях  собствеността на дома си в Ню Йорк, пише в публичната информация за финансовите въпроси на бившия президент и съпругата му.

Това е помогнало на съпрузите да  „спестят“ стотици хиляди долара, пише изданието, позовавайки се на партньора на адвокатската кантора в Бостън  Holland & Knight, Дейвид Скот Слоун.klinton

Самите Клинтън по време на дългата си политическа дейност изразиха подкрепа за данъка върху наследството, за да се предотврати появата в  Съединените щати на богаташи, които са се сдобили със състоянието си по  наследство.

За такова се смята имущество на стойност повече от 5,43 милиона долара.

Хилъри Клинтън може да се кандидатира за президент на САЩ през 2016 година.

По повод на автобиографичната си книга „Труден избор“, бившата първа дама на  9 юни заяви, че през 2001 г. тя и нейният съпруг са напуснали Белия дом не само „без пукната пара, но и с дългове“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *