В САЩ са създали специални ГМО банани за африканските деца

bananВ САЩ учените са готови да започнат тестване на нови, богати на микроелементи ГМО банани върху хора.  Новият продукт е предназначен специално за развиващите се страни, за да се компенсира липсата на витамин А при децата.

Предвижда се това проучване, спонсорирано от Фондацията на  Бил и Мелинда Гейтс, да бъде завършено до края на годината, съобщава TIME.

В случай, че  ГМО бананите се окажат ефективен инструмент за борба с недостига на витамини, то към 2020 г. те биха могли да се отглеждат в такова количество, че децата в Уганда да могат да ги късат „направо от градината“

Междувременно, американските изследователи в борбата за здравето на африканските деца планират да не се спрат с това.  Ако експериментът се окаже успешен, това те са готови да разработят генетична модификация на други култури за отглеждане в Руанда, Танзания и Кения.

Превод: http://analizator.eu

2 thoughts on “В САЩ са създали специални ГМО банани за африканските деца

  1. Тези банани вероятно ще правят стерилни африканците. Всичко е скрито зад хуманни съображения.

  2. АХА това да не е оня БИЛ ГЕЙТС дето каза че с помощта на ваксините ще успеят да редуцират световното население с 10 процента. Даа… явно и бананите са му „хубави“.човека бил много хуманен. после не е лошо да се види и какво предизвикват тези ГМО банани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *