САЩ експериментират с безпилотни самолети за да контролират времето

BLAВ продължение на много години  имаше много конспиративни теории за държавните системи за контрол на времето, независимо дали чрез пръскане на облаци или климатичното оръжие на Никола Тесла. И въпреки че звучи малко пресилено, но контролиращите времето процеси са напълно реални.

Например, по време на Олимпиада 2008 в Пекин, Китай изстреля хиляди ракети в небето, за да разпръсне  сребърен йодид и сух лед в буреносни облаци, което ги предизвиква да се „извалят“ по-рано, преди  да стигнат до стадиона, където се състоя церемонията по откриването. Съвсем скоро САЩ ще бъдат в състояние да използват подобни методи за контрол на небето, но с помощта на безпилотни летателни апарати.

Федералната авиационна администрация през декември  2013 г. наема шест полигона в  Съединените щати, за да изпробва методи за създаване на облаци с безпилотни апарати.

Целта на програмата е да се направят операциите за управление на климата икономически по-ефективни и  по-лесни, отколкото, да речем, със залп от хиляди ракети, използващи гориво, което също отравя тропосферата. Един от тези полигони се в Иснтитута за изследване на пустините (DRI) в Рино, Невада, където се шири свирепа суша, която реално може да превърна щата в суха пустиня.

Jeff Tilley, директор  в DRI, обяснява защо сегашните методи за зараждане на облаци трябва да бъдат коригирани: заради цената на пилотираните мисии за  предотвратяване на бури, а използване на технологии за тези цели с БЛА открива примамливата перспектива да грабне дял от индустрията, която генерира 90 милиарда долара на година.

В сравнение с използването на самолети за контрол на времето, безпилотните самолети са по-малки, по-леки и не изискват толкова много гориво. В допълнение, не съществува риск за пилотите.

Така, че е много вероятно, че скоро ще се появят  безпилотни самолети, които ще функционират и като оръжие, и като буреносни манипулатори (или може би и двете).

Оставайки оптимисти, ние приемаме, че това е добро:  технологията на БЛА може да означава по-малко суша, по-добро селското стопанство, както и възможността за създаване на ски писти или идеални снимачни площадки, само с натискането на няколко копчета на  дистанционното управление.

http://thecreatorsproject.vice.com/blog/the-united-states-is-experimenting-with-drones-to-control-the-weather

бел.ред. И нека сега да кажат антиконспиролозите, че няма кемтрейли!

One thought on “САЩ експериментират с безпилотни самолети за да контролират времето

  1. Оптимизмът е хубаво нещо,но когато фактите говорят…….“Те“ не искат нашето благоденствие, искат унищожението ни.Така че, климатичните промени ще стават все по унищожителни и ако не съумеем да се обединим в световен мащаб, на всички възможни нива и да се противопоставим,спукана ни е работата.Иначе и аз съм оптимист!Добре, че надеждата умира последна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *