Билет за Луната за $ 150 милиона

moon-Билети за полет около Луната, на стойност $ 150  милиона всеки, на модифициран руски космически кораб „Союз“, обслужван от професионалист – руски космонавт, започна да продава компанията Space Adventures.

Досега само 18 човека (всички те са  американци, мъже, астронавти от различни мисии на Аполо) са летели около Луната. 12 от тях в рамките на 6 мисии от юли 1969 до декември 1972 г. са кацали на лунната повърхност.

Два билета, въпреки фантастичната цена,  вече са закупени, а първият полет е планиран за  2017 г., съобщава AstroNews.

Президентът на Space Adventures Том Шели каза, че преговорите с Русия не са за един полет, а за серия. Вероятно пътуването ще включва кратка спирка на  Международната космическа станция.

Компанията, основана през 2001 г., вече е организирала осем частни  пътувания до МКС, включително две посещения на съоснователя на Microsoft Чарлз Симони. Следващата година ще лети и  британската певица Сара Брайтман, а  през 2017 г. може да лети един от създателите на Гугъл Сергей Брин.

В момента, цената на билета за 10-дневно пътуване до станцията е около $ 52 милиона

Капсулите на „Съюз“ за пътуване до Луната ще бъдат оборудвани с по-добра топлинна защита, което ще компенсира  повторното навлизане в атмосферата на Земята. В допълнение, тяхното  навигационно оборудване и комуникационни системи ще бъдат променени, за да работят отвъд ниската околоземна орбита.

Заедно с междинната спирка на МКС пътуването до Луната ще трае  около 16-17 дни; а нонстоп полет ще трае около 8-9 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *