Focus: Все повече германски граждани се сражават в Сирия и Ирак

0,,17345804_303,00Все повече германски ислямисти вземат участие в боевете в Сирия и Ирак, съобщава германското списание Focus. Според федералните прокурори в Германия, в тези страни действа отряд, наречен „Германска бригада на Милат Ибрахим“.

Отрядът се ръководи от родения в  Берлин Денис Кусперт, известен по-рано като гангста рапъра „Дезо Дог“.  Повечето от неговите последователи са от  Райнска област, по-специално от град Солинген, и от околностите на Франкфурт на Майн.

Към членовете на „германската бригада“ спада също така ислямист от Бон, чиято съпруга  от март тази година е в процес на разследване за събиране и прехвърляне на средства на терористичната групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта“. Отрядът, създаден на базата на забранената в Германия  ислямска асоциация  „Mилат Ибрахим“ постоянно набира нови членове, съобщи агенция ДПА.

Чуждестранни бойци в Сирия

Според проучване, проведено от Кралския колеж в Лондон, през декември миналата година в Сирия са се сражавали около 11 000 чужденци. 3000 от тях са дошли от Запада, повече от две трети от тях са  от Европа. По-специално,  е известно, че около 320 войнстващи ислямисти от Германия са се присъединили към групата екстремисти „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, действаща на територията на Сирия и Ирак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *